Gå til sidens hovedinnhold

Se den vakre bruden

Victoria stålte i en nydelig kjole - med fem meter langt slep.

STOCKHOLM (SIDE2): En slående vakker brud ankom Storkyrkan i bil til vielsen. Brudekjolen i silkeduchesse med rund halv og skrått på ryggen - et bredt belte i livet og et flere meter langt slep bak designet av Pär Engsheden .

En kjole kreert helt i tanke på tiden - moderne og meget passende for den svenske kronprinsessen.

Tradisjon
Bryllupet til en troarving skal selvsagt bestå av tradisjoner, i tillegg til å være personlig for dem begge. Brudebuketten var tradisjonell med blant annet liljekonvaljer og roser.

Victoria bar kamédiademet og myrtelkvist som dronning Silvia bar da hun giftet seg for nøyaktig 34 år siden. Det lange brudesløret stammer fra dronning Sofia av Sverige. Helt i tråd med Bernadottetradisjonen.

En stolt pappa kungen bar en marineuniform fra 1878, og bærer Serafimerorden og Vasaordnen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Nerver?
Daniel Westling kom sammen med prins Carl Philip til kirken. En stram og flott Daniel så ikke veldig nervøs ut, han vinket til folk og smilte - men vi vil bare ta det for gitt at han har ganske store sommerfugler i magen...

Daniel så stolt på sin brud, og fleipet litt med Carl Philip underveis. Men ble raskt alvorlig da vielsen var i gang. Halvveis i midtgangen tok Daniel imot Victoria - og sammen gikk de til alteret. Den uvanlige gesten, var valgt etter at det ble mye diskusjon i Sverige da Victoria ønsket at pappaen skulle føre henne til alteret.

Rørt
En tydelig rørt Victoria gikk ved Daniels side til alteret der det ble spilt et spesialskrevet klassisk musikkstykke og Jeanette Köhn sunget før vielsen var i gang.

Brudeparet holdt hverandre i hendene.

Lang kortesje
VIelsen tar om lag en time. Etter det er det klart for en lang kortesjetur og paret skal også ut i den kongelige sjaluppen - før de vinker til folket fra Stockholm slott ved 18-tiden.

Følg Side2s bryllupsblogg her!

SISTE FRA SVERIGE:
Fest - hjem - fest
Se, så forelsket!
Madde hylles
Victoria da og nå
Det bruden ønsker minst
Rett fra fest til båttur
Vi tester kongelige bobler
Mette-Marit reiste inkognito
Lader opp med bryllupsmimring
Sjekk Daniels forandring

3415

Kommentarer til denne saken