Gå til sidens hovedinnhold

Victorias viktige jentepakt

Lojalitet, makt og nettverk gjelder for klikken.

(SIDE2): Den svenske kronprinsessen har omringet seg med en liten gruppe jenter som er hennes aller nærmeste allierte. De deler alt på jenters vis, og tar vare på hverandre, og ikke minst Victoria.

Nære venner
Når venninnene er ute sammen passer de alltid på for fotografer. Sitter de på restaurant eller kafé, flytter alltid en seg for å skjerme kronprinsessen fra fotolinsene som er der til stadighet. Mange av jentene har vært Victorias venninner siden de var tidlig i tenårene, og er i den aller innerste sirkelen av fortrolige støttespillere for tronarvingen.

Ifølge Aftonbladet er det fortsatt usikkert om noen av de sju i Victorias aller innerste krets får årets heteste oppdrag - å stå sammen med kronprinsessen som hennes brudepike. Flere av jentene står ikke på den offisielle gjestelisten - men derimot står flere av deres ektemenn oppført på listen som ble sluppet i forrige måned.

Brudesvenner og brudepiker vil nok også være små prinser og prinsesser fra Europa. Prins Christian (4 1/2) er allerede bekreftet som brudesvenn, mens kronprinsessens fadderbarn prinsesse Ingrid Alexandra (6) også er tippet som det heteste kortet - men ingenting er ennå bekreftet.

Sterkt nettverk
Victorias venninner har kjent hverandre i årevis, og med det følger makt, hemmeligheter og nettverk. Venninnene er gode venner med livvaktene, og kan komme og gå på Drottningholm som de ønsker.

Det fikk Victoria også merke da hun trodde hun skulle feire lillebrors bursdag for et par uker siden. Middagen ble raskt avbrutt av de fem jentene som kom løpende inn og tok med seg Victoria på utdrikningslag en hel helg til ende.

Men det har ikke vært så lett å bli venn, eller forbli venn med kronprinsessen.

Ifølge Aftonbladet sier hun selv i boken «Victoria, Victoria!» at hun brøt kontakten med alle sine venner da hun var 18 år, og reiste av sted til Frankrike. Selvtilliten sank som følge av all oppmerksomheten fra media, og et konstant press utenfra. Men da hun kom tilbake til Sverige i 1997, tok hun opp igjen kontakten og vennekretsen hun nå omgir seg med er uatskillelige.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Med til USA
Da Victoria slet med spiseforstyrrelser for 12 år siden, reiste hun til USA for å komme bort. Med på lasset var Caroline «Kling» Dinkelspiel - venninnen som i dag er hennes nærmeste støttespiller. Da Caroline giftet seg med Peter Dinkelspiel i 2003, var Victoria og flere av hennes nærmeste venninner brudepiker.

Victoria har vært brudepike eller gjest i venninnens bryllup, og endelig er det altså hennes tur til å stå brud.

De jentene som blir stående ved siden av Victoria i kirken kommer dessuten i historiebøkene, skriver Aftonbladets hoffreporter Jenny Alexandersson, det er først gang en blivende kvinnelige regent av Bernadotte-slekten gifter seg. Da vil utvilsomt også oppmerksomheten være litt på vennekretsen.

Victorias viktige vennekrets:

Caroline Dinkelspiel (33) (tidligere Svedin) er Victorias store støtte. Har to barn. Jobber for TV4. Ektemannen Peder er en av Daniels nærmeste venner. Peders mamma Louise var Victorias lærer på barneskolen.

Andrea «Ea» Engsäll (33) er barndomsvenninne, og hennes foreldre er venner av kongeparet. Gift med Niclas og har to barn. Victoria er gudmor til Diana (3).

Caroline Nilsson (32) ((tidligere Kreuger) er barndomsvenninne, og hennes foreldre er venner av kongeparet. Gift med Jesper Nilsson og har to barn. Victoria er gudmor til eldstedatteren, Isabella Chloé.

Martina Gahn Bonde (32) møtte Victoria i studietiden. Skilt, men i dag sammen med Karl Liska. Studerer og jobber deltid for Mulberry.

Josephine Zapata Génetay (33) har kjent kronprinsessen siden de var bitte små. Dronning Silvia er hennes gudmor. Josephine er journalist og teaterprodusent. Gift med Anderson Zapata Diaz og bor i London.

Leonie Persson (33) møtte Victoria på videregående Enskilda. Gift med H&M-arving Karl Johan Persson, har to barn.

Anna Jussil Broms (32) og Victoria møttes på Enskilda. Jurist. Gift og med Michael Broms og har ett barn.

Følg Side2s kongeblogg her!