Gå til sidens hovedinnhold

Røper babylykke på Facebook

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil fortelle om babylykken på det sosiale nettverket.

(SIDE2): Nå nærmer det seg med stormskritt for det svenske kronprinsesseparet. I løpet av mars ventes en kommende tronarving i Sverige, og nå har hoffet for alvor begynt å forberede seg til ankomsten av en liten prins eller prinsesse.

Informerer på Facebook
Ifølge svenske Aftonbladet kommer kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) til å informere om babylykken på internett - nærmere bestemt på kongehusets offisielle side på Facebook.

- Vi forholder oss til datoen legene har gitt oss. Kronprinsessen føder i begynnelsen av mars, sier hoffets informasjonssjef, Bertil Ternet til Aftonbladet.

Fødselen er altså beregnet til begynnelsen av mars, men babyer kommer som kjent når de selv vil, og det kan bety alt fra en til tre uker før eller etter termin. I Danmark kom den lille prinsessen til prins Joachim (42) og prins Marie (36) to uker før termin.

I Sverige blir riksmarskalken som meddeler regjeringen når barnet er født og nyheten slippes deretter på Facebook. Kronprinsessen hadde fram til i forrige uke en egen offisiell side på det sosiale nettverket, men den ble flyttet over til kongehusets egen side.

Får fire navn
Victoria og prins Daniels lille prins eller prinsesse er etterlengtet, og blir altså kong Carl Gustaf og dronning Silvias første barnebarn. En kongelig fødsel har ikke funnet sted i Sverige siden prinsesse Madeleine kom til verden for snart 30 år siden, og dermed må protokollen rundt anledningen børstes støv av.

Det holdes statsråd i anledning fødselen, og en vitnebekreftelse gis der statsminister, Riksdagspresident, riksmarskalk og overhoffmesterinne er tilstede.

Tradisjonen tro får selvsagt den nye tronarvingen fire navn. Overfor regjeringen informerer kongen om tittel, fornavn og tildelt hvilket område den lille blir hertug eller hertuginne over. I Sverige er det vanlig med fire navn, og det er ingen grunn til å tro annet enn at kongeparets første barnebarn også vil få det.

- Jeg tror barnet får fire navn. Om det blir en gutt så tror jeg det blir Carl eller Oscar som fornavn. Om det blir en jente tipper jeg på Christina eller Desirée, sier hoffekspert Roger Lundgren til avisen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken