Gå til sidens hovedinnhold

Sykehuset er avstengt - venter på fødsel

Forbredelsene til kongelige fødselen er i full gang i Sverige.

(SIDE2): Karolinska sykehuset i Solna har avstengt flere parkeringsplasser utenfor sykehuset i påvente av kronprinsesse Victorias (34) fødsel. Babyen er ventet i slutten av måneden eller starten av neste. Men kronprinsessen har selv uttalt til svenske medier at det kan skje når som helst nå.

Forbreder seg
Sykehuset forbreder seg på et presseoppbud av dimensjoner, og det er derfor plassene utenfor er avstengt slik at TV-kanaler og pressefolk får plass nå fødselen er i gang. Victoria er den eneste av sine søsken som er født ved sykehuset. Dronning Silvia valgte hjemmefødsel med sine to yngste barn.

Carl Philip (32) kom til verden ved Det kongelige slott i Stockholm og prinsesse Madeleine (29) ved Drottningholm slott. Så ansatte ved Karolinska sykehuset er ikke hundre prosent sikre på om Victoria skal føde på der, men de forbreder seg i tilfelle, skriver ukebladet Svensk Damtidning.

De kommende besteforeldrene er veldig spente og gleder seg på kronprinsesseparets vegne. Victoria uttalte tidligere denne måneden at foreldrene har vært gode å støtte seg på den siste tiden.

- De har vært veldig støttende. Men det er skummelt, og jeg vet ikke helt hvordan man fullt ut skal være forberedt på å bli foreldre, sier Victoria i et intevju med svenske Aftonbladet.

Og kronprinsessen er ikke i tvil om hvem som får det ta første bilde av babyen som blir den andre i arverekken til tronen. Prins Daniel (37) vil nok være en ivrig fotograf, men det første bilde er tildelt bestefar.

- Det blir nok pappa (kongen, red.anm) som får ta det første bildet, sier kronprinsessen.

Dobbel salutt
Når barnet har kommet til verden kommer kanonsalvene til å drønne over Stockholm og det er ikke fritt for at svenskene vil glede seg på kronprinsessens vegne. Ifølge den svenske avisen Expressen skal hele 42 skutt avfyres når den blivende tronarvingen har kommet til verden.

- Vi skyter dobbelt så mange som ved en ordinær salutt. Vi skyter 21 pluss 21 skudd med et minutts mellomrom mellom de to omgangene, forteller løynant Per Wik til avisen.

Det er Skeppholmens kanoner som fyres av, og det skal skje så snart etter fødselen som mulig, riktignok ikke for tidlig på morgenen eller for sent på kvelden.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken