Gå til sidens hovedinnhold

Her er Victorias mammakrets

De var lenge et hemmelig og nærmest lukket nettverk.

(SIDE2): Kronprinsesse Victorias (34) nære venninner blir hennes viktigste støttespillere. Hun har vernet om sin gode venninnegjeng i mange år. Svenskenes Victoria har i årenes løp vært gjest i brylluper, vært brudepike for flere av venninnene og gudmor til barna deres.

Det er ikke så rart venninnene har ønsket seg Victoria til gudmor, hun har et svært godt barnetekke.

- Victoria er fantastisk flink med barn. De trekkes til henne som en magnet, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært vitne til det, sier overhovmesterinne ved hoffet, Alice Trolle-Wachtmeister, til Svensk Damtidning etter at hun som en av de første utenfor familien fikk hilse på den nyfødte.

Nå er det endelig Victorias tur til å dele små og store historier om sin lille prinsesse Estelle. Hun har alltid hatt et svært godt barnetekke. Spørsmål alle nybakte mammaer har kan hun få råd om hos sine aller nærmeste venninner. For noen barselgruppe blir det antakelig ikke på kronprinsessen.

Viktig mammanettverk
Caroline Kreuger Nilsson (34), Andrea Engsäll (34), Leonie Persson (34) og Caroline Dinkelspiel (35) er de fire aller nærmeste venninnene kronprinsessen har omgitt seg med siden hun var ung. De fire er ifølge Aftonbladets Søndagsmagasin vært blant en liten gruppe kvinner og menn som er de aller viktigste i kronprinsessens liv.

Victoria har hatt problemer med folk som har ønsket å bli hennes venner på falske premisser da hun var yngre. Men hun fant raskt ut hvem hun kunne stole på, og den gruppen med venner er i dag hennes og prins Daniels (37) omgangskrets.

Alle venninnene har selv blitt mammaer de siste årene, og Victoria har fulgt deres små opp igjennom årene. I løpet av året får også Caroline Dinkelspiel et barn til - som man kan anta vil være en kjær lekekamerat for Estelle. Ifølge Aftonbladet vil nok Estelles omgangskrets på mange måter være kartlagt allerede nå. Da Victoria var liten sto mange foreldre nærmest i kø for å få sine barn inn i hennes klasse på barneskolen. Makt, innflytelse og viktige nettverk dannes så klart i kongelige kretser - og mange ønsket at nettopp deres barns vennskap med den svenske tronarvingen ville komme til å åpne dører.

Men Victoria fikk flere venner gjennom sine foreldrene. Hennes aller beste venninne er Caroline Kreuger Nilsson, og hennes pappa Bjørn Kreuger var barndomsvenn av kong Carl Gustaf (65). Carolines foreldre er nære venner av kongeparet, og da Bjørn døde av kreft for 13 år siden, var Silvia til stor støtte for Caroline og hennes søster Charlotte Kreuger Cederund (32). Begge søstrene er gode venner av både Victoria og prinsesse Madeleine (29).

«Arver» venner
Ifølge den svenske avisen kan prinsesse Estelles venner deles inn i tre grupper - barna til foreldrenes venner først og fremst og disse blir nærmest venner hun arver av mor og far. Her ligger lojaliteten allerede og barna vil vokse opp sammen med mye samvær i hverdagen, på ferier og bursdagsfeiringer. Barneskolevenner blir det nok noen av, men de viktigste vennskapsbåndene vil knyttes på videregående skole. Victoria fikk mange av sine aller beste venner på Enskilda videregående skole.

Den siste gruppen blir nære venner prinsessen kommer til å bli kjent med via sin kjære når den tid kommer. Kretsen blir uansett relativ liten da det er vanskelig å komme inn i det kongelige selskap i voksen alder. Særlig en tronarvings omgangskrets i det minste.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken