Gå til sidens hovedinnhold

Her er Mette-Marits operasjonsarr

Snakket på konferanse, på tross av sykmelding etter nakkeoperasjon.

(SIDE2:) Kronprinsessen har vært sykmeldt siden 8. oktober, og skulle etter planen ikke tilbake i arbeid før 16. desember. Onsdag gjorde hun likevel et unntak for å snakke på en konferanse i regi av Norad (Norwegian Agency for Development Cooperation) i Oslo onsdag.

Kronprinsessen ble i utgangspunktet sykmeldt i to uker på grunn av en prolaps i nakken. Vel to uker senere ble sykmeldingen forlenget, og den 15. november ble hun operert for nakkelidelsen på Rikshospitalet i Oslo. Inngrepet innebærer fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer. Da hun onsdag møtte pressen for første gang etter sykmeldingen, hadde hun et synlig arr på halsen etter inngrepet. Kronprinsessen har fått beskjed om å ta det med ro i en periode etter operasjonen.

Mette-Marit har imidlertid også tatt et oppdrag tidligere i sykemeldingsperioden da hun var til stede på styremøtet for kronprinsparets fond i forrige uke.

Ankom i joggesko

Da hun ankom konferansen hadde hun på seg behagelige joggesko, en kontrast til det kronprinsessen ellers er å se i. Mette-Marit har blant annet vært kjent for å bruke mye sko fra den eksklusive designeren Christian Louboutin.

Da hun entret scenen begynte hun med å flytte på de oppstilte stolene, slik at hun kunne se rett på sin samtalepartner.

- Jeg må beklage til salen, jeg er ikke så veldig mobil, sa hun fra scenen.

Selv om Mette-Marit valgte å delta på bistandskonferansen onsdag, vil hun ikke opptre på andre offentlige arrangementer før etter jul. Kronprinsessen har meldt avbud på en rekke arrangementer, deriblant den store Nobelkonserten som holdes onsdag kveld.

- Har gledet meg i hele høst

Temaet på konferansen Mette-Marit var til stede på i dag er norsk bistand til helse og utdanning. På programmet var det satt av om lag en halvtime der kronprinsessen skulle gjøre et intervju med den norske legen og spesialrådgiveren i Utenriksdepartementet, Tore Godal.

- Dette er noe jeg har gledet meg til i hele høst. Da jeg ble invitert til å være med på denne konferansen i år, så spurte jeg faktisk selv om å få lov til å gjøre dette intervjuet, fortalte kronprinsessen fra scenen.

Hun fortalte at Godal er en mann hun har svært stor respekt for.

- Og som ikke minst en mann som når jeg er ute og reiser i verden, blir nevnt nesten alltid. Når folk vet at jeg kommer fra Norge, så er det veldig mange av de menneskene jeg møter i internasjonalt arbeid for helse, som blir engasjert og snakker om Tore, sier hun.

Vil du ha mer Side2-stoff? Sjekk vår forside!

Kommentarer til denne saken