Gå til sidens hovedinnhold

- Hele Norge er opprørt

Endelig har tysk sladderpresse stilt seg side om side med Mette-Marit.

BERLIN (Side2:) Tyske magasiner er svært opptatt av Europas kongelige. Forbundsrepublikken Tyskland har til og med egne blader «for kvinner» som kun handler om kongelige.

Ble en favoritt
Da kronprins Haakon forlovet seg med Mette-Marit Tjessem Høiby ble hun raskt en favoritt i disse bladene, men sannhetsgehalten i det de skrev var så som så.

Det samme gjaldt for svenske kongelige, og det kongelige svenske hoffet sa den gang at de aktet å gå rettslig til verks for å stanse enkelte av historiene. I motsetning til de norske hyret de inn stjerneadvokaten Mathias Prinz.

I 2009 fikk prinsesse Madeleine millionerstatning fra flere av disse ukebladene som tysk rett mente bar preg av regelrette sladderkampanjer.

BAKGRUNN: Madde får millionerstatning

Til Hollywood
I fjor meldte ADEL Aktuell at Mette-Marits liv skulle bli hollywoodfilm. Gwyneth Paltrow skulle være interessert i rollen som Mette-Marit og Keanu Reeves var tippet til å spille Haakon.

Les mer: - Mette-Marit blir Hollywood-film

Nå er det den svenske historikeren Herman Lindqvists uttalelser om at «Mette-Marit er narkoman» som har nådd tysk presse, men ikke på en negativ måte.

Opprørt
Neue Welt Für Die Frau skriver at nordmenn er opprørt over Lindqvist uriktige påstander, og at nordmenn generelt føler at kronprinsessen har erkjent sin «utagerende fortid».

- Hele Norge er indignert. Mette fortalte tappert om sine feil da hun forlovet seg med kronprins Haakon, men i dag er hun en kjærlig mor og kone og gjør alt er for det norske folk, utbasunerer bladet.

7 Tage skriver at Mette-Marit står med høyt hevet hode.

- Hun er ikke lenger redd for sine fiender, skriver bladet som mener aketuren med Hvalstad skole var et godt bevis på at hun holder humøret oppe.

Echo der Frau skriver også svært positivt om Mette-Marit og sønnen Marius som de synes er blitt like vakker som en ekte prins.

Derimot er bladene mer negative i sine skriverier om det svenske kongehuset. Nå har de kastet seg over det kommende svenske kronprinsessebryllupet.

- Skandale rundt drømmebryllupet! Skriver Echo der Frau. Som bruker en side på å bruse med at det svenske kongehuset er sjokkert.

Men skandalen er ikke større enn at det er prins William som har meldt at han ikke kommer til bryllupet i Stockholm. Dit kommer hans far prins Charles og Camilla. William skal overvære VM i Sør-Afrika.

Kommentarer til denne saken