STOCKHOLM (SIDE2): Regnet høljer ned og renne i strie strømmer i den svenske hovedstadens gater, med lyn og torden som følgesvenner.

Les også: Dronningens fly truffet av lyn

Det er heldigvis bare dagen før den store dagen – men kraftig regnskyll og torden sto ikke på bestillingen til kronprinsesseparet for den siste dagen med fest.

- Hvis det blir regn i morgen, så skal kronprinsesseparet kjøres i en kortesje med store glassvinduer for – slik at man fortsatt skal kunne se dem og fotografere, forsikret det svenske hoffets kommunikasjonssjef, Nina Eldh, på en pressebriefing fredag morgen.

Sjekk været her!

Dekorerer byen
Rundt om i byen er folk i full gang med å dekorere med blomster, flagg og selvsagt gjøre de siste forberedelser til vielsen som starter 15.30 i morgen. Om blomstene tåler de kraftige regnskurene gjenstår å se....

Politiet har mer enn 2000 folk på jobb, mens sikkerhetsvaktene ikke ønsket å opplyse om hvor mange de faktisk er til stede – igjen av sikkerhetsmessige grunner.

- Vi har sett til Norge som har arrangert dette to ganger før, og også til Danmark. I april besøkte vi Nederland i forbindelse med Dronningdagen – og lærte mye av sikkerhetsoppbudet der på grunn av attentatet året før, forteller sjef for den svenske politistyrken, Annika Ericsson, på pressebriefingen.

Galla
I dag har det vært lunsj for kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings høytidelige gjester og familie – de samlet seg på Riddarholm og tøffet med båt ut til Sturehof slott. Kronprinsesse Mette-Marit, kronprinsesse Mary, prinsesse Madeleine og kronprinsesse Máxima var alle med.

Les mer her: Rett fra fest til båttur

I kveld er det duket for storstilt galla, og den første offisielle festen for de kongelige gjestene og alle de andre som er invitert. Det braker løs i sekstiden med middag på Skeppsholm i Eric Ericssons hallen, og deretter blir det gallaforestilling i Stockholm konserthus.

Følg med for bilder på Side2 – følg også Side2s kongeblogg!

3411