Stockholmstoget (SIDE2:) Kronprinsessen reiste alene til Stockholm torsdag formiddag – på 1. klasse med SJ eller Svenska Järnvägen. En togtur som fra Oslo tar om lag seks timer.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mette-Marit var kledd i en nydelig mørkblå dressjakke i lett strikk med hvite detaljer og matchende bukse – og slappet av med musikk på øret mens hun nøt det frodige landskapet utenfor togvinduene.

Hun ønsket ikke å gi en kommentar da hun ankom Stockholm – men smilte bare til fotografen og Side2s reportere.

Vil du vite mer om det historiske og det helt siste om bryllupet, kan du følge Side2s bryllupsblogg her og også oppdatere deg via bloggen vår på Twitter .

Kommer med båten
Kronprinsparet og kongeparet skal bo på kongeskipet Norge under bryllupsfesten i Stockholm. Det samme skal det danske kronprinsparet.

De to ærverdige skipene K/S Norge og Dannebrog er de siste kongeskipene i verden – og vil nok vekke litt oppsikt oppi all den rojale rusen som inntar den svenske hovedstaden disse dagene.

I kveld skal kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon være gjester på den private festen på Drottningholm. Men Haakon reiste altså ikke med tog – så enten blir det via luft, sjø eller bilveien han kommer til Stockholm.

Twitret
Kronprinsparet lader opp til bryllupsfest med mimring rundt sin egen store dag for ni år siden.

Les mer her:Lader opp med bryllupsmimring

Haakon og resten av kongefamilien valgte å fly til Stockholm og landet klokken 1200 på Arlanda, som de første kongelige gjestene som ankom bryllupet.

Og sjelden har vel nordmenn blitt ønsket så hjertelig velkommen som i svenske Aftonbladet. Det er beregnet at rundt 7000 sikkerhetsvakter og politifolk bevåker bryllupet og gjestene, og sikkerhetsopplegget på Arlanda flyplass var påtakelig da den norske kongefamilien ble kjørt vekk.

Det de ikke visste var at Mette-Marit valgte å ta toget. Som kjent er ikke kronprinsessen så glad i å fly. Hun ankom ganske så anonymt midt i byen nøyaktig en time senere, klokken 1330.

Side2 er på plass i Stockholm – følg bryllupsdekningen på Side2 og på vår rojale blogg!

LES MER OM KRONPRINSBRYLLUPET:

Kronprinsparet på YouTube: Lader opp med bryllupsmimring
Og endelig: Madde viste seg for første gang
Prinsesse Ingrid Alexandra: Hun blir brudepike
Og forvandlingen til brudgommen: Sjekk Daniels forandring
Daniels tvil: - Klarer jeg dette?
Kjell Arne Totland: Victorias bryllup blir hans 20.
Valgte noe annet: Victoria bryter venninnepakten
Og les mer om jentepakten: Victorias viktige jentepakt