STOCKHOLM (SIDE2): Etter det som var en lang, og svært hyggelig kveld på Drottningholm slott torsdag, var det duket for lunsj på Sturehof slott ute i Stockholms Mälaren fredag formiddag.

Sen kveld
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var blant de første til å ankomme ferjen på Ridderholmen som skulle ta gjestene ut til en øy der slottet ligger.

SE OGSÅ:Flyet til dronningen truffet av lyn

Mette-Marit hilste og Haakon lo til pressen – begge to tydeligvis i godt humør etter den store vennefesten torsdag kveld. De kom ikke tilbake på kongeskipet før ved tretiden natt til fredag.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise var igjen på kongeskipet fredag morgen – kanskje tar de imot dronning Sonja som kommer til Sverige ved halv ett-tiden i dag.

FØLG SIDE2s bryllupsblogg her

Uten barn
Torsdag var det øvelse i Storkyrkan med alle brudebarna – der også kronprinsesse Mary, kronprinsesse Máxima og Mette-Marit var med.

Barna har øvelse også i dag, men da reiste foreldrene altså til lunsj med flere av gårsdagens gjester, samt noen av bryllupsgjestene som ikke var på gårsdagens ungdomskalas.

Nær Carl Philip
Prinsesse Madeleine (28) kom til kaien sammen med kong Carl Gustaf (64) og prins Carl Philip (31).

Det er ingen tvil om at prinsen passer på sin søster konstant i disse dagene. Madeleine ser bedre ut enn noen gang, og vinket og smilte også til fotografene – men hele tiden tett ved siden av broren.

Madde så avslappet og nydelig ut i lave ballerinasko til sitt ellers beige- og lysbruntonete antrekk.

OG KANSKJE DRAKK DE DETTE? Vi tester kongelige bobler

Søte sammen
Paret som alltid er strålende glade og ser gryende forelsket ut, kom også til båtturen.

Kronprins Frederik (41) stilte i helt motsatt antrekk av de andre mannlige gjestene – mørk blå bukse med beige jakke, mens nesten alle de andre kom i beige bukse og mørkeblå jakke. Mary og Frederik smilte og holdt hverandre i hendene.

Les også: - Verdens mest forelskede rojale

De om lag 100 gjestene forlot Ridderholmen ved 11-tiden fredag morgen, for det Side2 fikk opplyst som en lunsj som skulle vare i mange timer.

Øvde igjen
Dronning Silvia og det kommende brudeparet ble igjen i byen for å øve i Storkyrkan med brudebarna for andre dag på rad.

Prinsesse Ingrid Alexandra (6) var den aller første til å ankomme Storkyrkan rett før klokken 11 fredag morgen, og i tur og orden kom resten av de i alt ti brudebarna.

I går ble det kjent at det blir Daniel Westlings niese, Hedvig Blom (11), som har fått den gjeve jobben og skal bære ringene under vielsen.

Utenfor kirken, som er pusset opp for 14 millioner, jobbes det på spreng for å bli ferdig med pyntingen til lørdag – på kirkebygningen bugner det for øyeblikket av blå lobelia. Været var ikke på brudeparets side fredag ettermiddag, men det er spådd litt bedre lørdag på dagen – men med litt regn utover kvelden.

Sjekk været her!

Overrasket Victoria
Torsdag kveld var alle kronprinsparene og venner av kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (36) samlet til en storslått fest som varte langt ut i de sene nattetimer.

Brudeparets aller nærmeste venner hadde ifølge Aftonbladet planlagt flere overraskelser for dem. Gaver, leker og sprell er selvsagt en naturlig ingrediens når venner feirer nære venner.

Les også:Victorias viktige jentepakt

Lik kjole
Victoria viste seg ikke for fotografene – men bilder tatt av svensk presse viser at hun og Mette-Marit hadde på seg veldig lik kjole.

Både Victoria og Mette-Marit valgte gudinnekjoler med skrå skjæring over venstre skulder.

SE BILDER FRA BÅTTUREN

3407

MER FRA STOCKHOLM:

Flyet til dronningen truffet av lyn
Helt riktig, Märtha
For en kjole, Mette-Marit!
- Nattakos, mamma!
De dropper bryllupet
Lader opp med bryllupsmimring
Mette-Marit reiste inkognito

Sjekk Daniels forandring
Victorias bryllup blir hans 20.
Madde viste seg for første gang
- Klarer jeg dette?