Gå til sidens hovedinnhold

Her heier vi på Sverige

Du kan bli med oss på festen.

(SIDE2): Når svenske kronprinsesse Victoria endelig får sin Daniel Westling i Stockholm lørdag 19. juni er Side2 på plass og gir deg oppdateringer om alt som skjer, både hos de kongelige og på folkefesten dette bryllupet kommer til å utløse i Sverige.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det er forventet at over 2000 journalister vil komme for å dekke bryllupet. Det er like mange som drar til Oslo for å dekke Melodi Grand Prix denne uken.

Vi drar, følg oss på turen
Tatt i betraktning at all oppmerksomheten i Sverige i hovedsak rettes mot brudeparet, og ikke 39 deltakerland som i Melodi Grand Prix, så er oppmøtet av journalister gigantisk.

Side2s faste kongereporter, Camilla Flaatten, drar til Sverige sammen med fotograf Paul Weaver og vår innleide kongeekspert Per Gunnar Sværen. Der kommer de til å gi deg full rapport om alt som skjer i Stockholm i dagene før bryllupet i vår bryllupsblogg.

Besøk bryllupsbloggen her: Victoria & Daniel

- Historien om Espen Askeladd
Sistnevnte dekket bryllupet til Mette-Marit og Haakon i Oslo i 2001, og bryllupet til Märtha Louise og Ari Behn i Trondheim i 2002. Han vet dermed godt hvor mye oppmerksomhet og ståhei dette kommer til å medføre.

- Enten man er for eller mot monarkiet, synes svenskene det er morsomt at Stockholm blir midtpunkt for verdenspressens søkelys. Og det er ikke SÅ ofte en ung og vakker tronarving gifter seg med en mann av folket; Dette er egentlig historien om Espen Askeladd som får prinsessen, sier Sværen om hvorfor oppmerksomheten rundt bryllupet er så ekstrem.

I tiden frem mot bryllupet kommer de to til å skrive om stort og smått relatert til bryllupet, samt bla litt i historiebøkene til det svenske kongehuset. Mye av dette innholdet finner du på vår bryllupsblogg der både blogginnlegg og Side2-saker kommer til å bli samlet. Du kan også følge vår kongelige dekning på Facebook eller på Twitter.

For å komme i rojal stemning til den store festen dro reporter Camilla sammen med Per Gunnar og fotograf Paul til Undorns lokaler på Majorstua for fotoshoot. En stor takk går til Karina Kjenner Titze for å lån av lokale og kjole. Per Gunnars antrekk er fra House of Singels.

Alle våre oppdateringer om bryllupet finner du altså her: Victoria & Daniel

Har du tips om nyhetssaker eller andre reportasjer relatert til bryllupet kan du sende oss dine tips ved å klikke her.