STOCKHOLM (SIDE2): De kongelige gjestene var som forventet pyntet til trengsel i anledning Kronprinsessebryllupet i Sverige lørdag formiddag.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Lyse farger
Pasteller og festlige farger gikk igjen blant gjestene. Både Prinsesse Madeleine og Kronprinsesse Mette-Marit hadde for eksempel valgt lyseblått til anlendingen.

Mens Prinsesse Märtha Louise på sin side satset på knallrosa.

Les mer om bryllupet her:
En trøtt liten prinsesse
Kysset!
Se den vakre bruden

Den ytre borggården utenfor Storkyrkan i Gamla Stan ble dekket av en blå matte der de rojale gjestene, familiemedlemmer og venner gikk for å komme inn i kirken.

Hele den nyoppussede Storkyrkan bugner over av blomster - både ute og inne - i matchende rosa og lyseblått. Utenfor kirken ble gjestene tatt imot av et jentekor som sang tradisjonelle svenske sanger og satte stemningen.

Se bilder nederst i saken!

Følg bryllupet LIVE

I uniform
Når det er store tilstelninger, og særlig kongelige bryllup skal mennene bære uniform og selvsagt ordner. Mens kvinnene ble bedt i invitasjonen som å bære aftentoilette og ikke galla.

Kronprins Haakon (36) og kong Harald (73) har begge på seg sjøforsvarets uniformer med serafimerordenen som er den gjeveste svenske ordenen. Kongen bærer i tillegg kjede og St. Olavsordenen. Kronprinsesse Mette-Marit (36), som har vakt oppsikt med sine kjoler i tre dager til ende, kom i lysblå aftenkjole med korte ermer og store volanger.

Dronning Sonja (72) bar en ferskenfarget aftenkjole med volanger, sammen med serafimerordenen. Prinsesse Märtha Louise (38) bærer for øvrig nordstjerneordenen.

Märtha Louise og Ari Behn (37) har hatt et travelt program - og reiste fram og tilbake til Stockholm for å være med på Maud Angelicas skoleavslutning.

Les også:Fest - hjem - fest

Les mer her:Helt riktig, Märtha

Det var god stemning da kongefamilien kom fra kongeskipet Norge lørdag ettermiddag - hele familien bor der under oppholdet. To båter bortenfor ligger danske Dannebrog - der festkledte dronning Margrethe, i smaragdgrønn kjole, med en glad Henrik ved sin side hilste på fotografene.

Stor folkefest
Stockholm har de siste dagene vært i bryllupsrus, og i dag har om lag 250.000 inntatt den svenske hovedstaden for å overvære bryllupet.

Stemningsrapport:Blir det like vakkert?

Følg Side2s bryllupsblogg her!

3416

Se flere bilder fra bryllupet under.

3415