Gå til sidens hovedinnhold

Sverige i bryllupsrus

- Det er bryllup overalt nå, sier svensk hoffreporter.

(SIDE2): Over 2300 pressefolk fra hele verden er akkreditert til det kongelige bryllupet i Stockholm.

HTML EMBED
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Av dem er 770 reportere, 350 fotografer - 1600 fra Sverige og resten fra utlandet, skriver svenske Medievärlden. Norge kommer på en god annen plass med 76 pressefolk som skal dekke bryllupet, mens Tyskland har akkreditert hele 277 stykker.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Feber
I Sverige har bryllupsfeberen herjet siden kronprinsesse Victoria og Daniel Westling annonserte sin forlovelse i februar i fjor. Altså i halvannet år. Og endelig nærmer det seg for de svenske kongeekspertene som har jobbet på spreng i månedsvis med bryllupsbilag, planlegging av den store dagen, og smått og stort om stort sett ALT.

Stockholm har begynt å ruste seg til dagen - store spesialbygde TV-studioer er bygget i nærheten av slottet, daglig er det bryllup som gjelder i alle mediekanalene.

Hoffreporter og kongeblogger for Aftonbladet, Jenny Alexandersson, forteller til Side2 at de er 12 stykker som jobber på spreng med bryllupsforberedelser.

- Men vi blir flere når vi nærmer oss den store dagen. Den 19. juni kommer nesten hele redaksjonen på ett eller annet vis til å være engasjert i å dekke bryllupet, sier hun.

Stille før stormen
Det har vært et slags vakuum i Stockholm de siste ukene - avisene har skrevet side opp og side ned om brudeparet, om Daniel og selvsagt om Madeleine og hennes forlovelsesbrudd. Det har vært begivenhetsrike dager sett fra et journalistisk ståsted. Nå råder stillheten. Litt.

- Akkurat nå er det stille før stormen, takket være at vi er så mange, så det kjennes ikke så stressende. Ulike reportere i bryllupsredaksjonen har ulike områder å fokusere på, forteller Alexandersson.

Interessen for bryllupet har steget når i takt med nedtellingen.

- Vi har jobbet med bryllupet i over ett år siden forlovelsen, og i starten var interessen for den store dagen ikke så stor blant leserne. Men det merker vi derimot at interessen øker for hver dag som går. Vi har flere kongelige artikler i avisen hver dag.

Side2 er selvsagt til stede med tre personer, undertegnede og kongeekspert, Per Gunnar Sværen, og selvsagt fotograf Paul Weaver.

Følg Side2s bryllupsblogg her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken