Gå til sidens hovedinnhold

Vil du gifte deg samme dag som Victoria?

Det har du muligheten til - ledig plass i den norske sjømannskirken i Stockholm.

(SIDE2): 19. juni er den magiske datoen, og ansvarlig ved den norske Sjømannskirken i Stockholm kan fortelle at ingen har sikret seg den lørdagen ennå.

- Det er ledig 19. juni, det samme er det i midtsommernattshelgen som er 26. juni. Det er litt rart at sistnevnte helg er ledig, den pleier å være veldig populær, opplyser sekretær ved Sjømannskirken, Mona Hedström, til Side2.

Kirken tar imot inntil tre par per vigslesdag, så her er det muligheter hvis man ønsker å feire bryllupsdag sammen med festglade svensker, og ikke minst med det svenske kronprinsesseparet.

Til nå har det ikke være den store pågangen i Sjømannskirken i den svenske hovedstaden, men årlig har de mellom 40 og 60 vigsler.

- I år har vi fått tre eller fire henvendeelser om par som ønsker å gifte seg her, men forespørslene kommer gjerne litt senere i året til oss, forteller Hedström.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Populært utenlands
Sjømannskirken har navnet Kronprinsesse Märthas Kirke og ble bygget i 1976, og er en populær kirke å gifte seg i - men en del av de andre sjømannskirkene verden over er svært populære. London og New York er populære destinasjoner.

I 2008 var det ifølge Statistisk Sentralbyrå 4367 par av i alt 25.125 som giftet seg utenlands - og historiske tall viser at det bare blir mer populært for hvert år å smis i Hymens lenker utenfor Norges grenser.

Her kan du lese hvordan du går frem for å gifte deg i Sjømannskirken.

Ble du fristet?Send oss en mail hvis du skal gifte deg 19. juni i Sverige!

- Vil påvirke bryllupsinteressen
Et kongelig bryllup trenger ikke ha en effekt på ekteskapsinngåelse, men etter de kongelige bryllupene i Norge skal det ha blitt trendy å gifte seg igjen.

Da kronprinsesse Mette-Marit (36) og kronprins Haakon (36) giftet seg i 2001, ble det totalt inngått nesten 23.000 ekteskap, mens det året etter var litt over 24.000.

Men det svenske folk begynner å få bryllupsfeber, og den svenske bryllupsmessesiden viser at det er flere par som har booket seg den samme datoen som kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (36).

- Rojalist eller ei - alle vil følge av det kongelige bryllupet. Jeg tror også at det påvirker interessen av bryllupet generelt. Det øker jo hvert år, til tross for vanskelige tider, sier ansvarlig for bryllupsmessen, Ann-Christin J:son-Widinghoff ifølge Aftonbladet.

Les også:Bryllup blir krisepakke?

Christina Roti, pressesekretær i den svenske kirken, sier til Side2 at effekten av de to svenske bryllupene ikke vil vises før senere.

- En slik effekt vil jeg tro vi først vil se i etterkant av bryllupene, sier hun.

Effekt eller ikke, det er gryende bryllupsfeber hos söta bror.

Les også:Røper detaljer om brudekjolen