Gå til sidens hovedinnhold

- Daniel blir vår Mette-Marit

Den nye prinsen hylles i Sverige.

STOCKHOLM (SIDE2): Daniel er en suksess! skriver Expressen mandagen etter den store bryllupshelgen.

Det er leserne og eksperter som har gjennomgått prinsens tale - og de er ikke i tvil. Han vant alles hjerter med sin åpenhjertige, rørende og personlige ord til sin prinsesse.

En leser skriver på den svenske avisen: Har vært en anelse skeptisk til monarkiet og dets framtid, men etter i går har jeg endret oppfatning. Daniel er en verdig prins.

Mette-Marit effekten
Det har vært skriverier om det svenske monarkiets popularitet de siste dagene - og at den er synkende i Sverige.

- Vi skal selvsagt se på dette, vi følger med på gallupmålinger hele tiden. Men ikke i dag, uttalte det svenske hoffets kommunikasjonssjef, Nina Eldh, under en pressebriefing dagen før bryllupet.

Les også:- Skandalene har skylden

Men nå sammenlignes prinsen med Mette-Marit, og den effekten hun hadde på det norske monarkiet etter bryllupet.

- Man kan nok forvente seg at det kan bli en Daniel-effekt. Han har gjort en bra start med sin kjærlighetstale til sin hustru. Jeg tror at Daniel kan påvirke slik at folket snur, og at man igjen blir får en sympatisk innstilling til kongehuset. Om han er en så fin fyr som han virker, kommer han til å bli utrolig populær, sier den svenske kongeeksperten, Sten Hedman, til Expressen.

Også Side2s kongeekspert tror på at Daniel kan ha en positiv effekt på monarkiet.

- Jeg tror prins Daniel etter bryllupet har et utmerket utgangspunkt for å bli populær blant svenskene. Og han har han en mye enklere oppgave enn den Mette-Marit sto foran. Hun gikk inn i rollen med en belastet fortid, som hun selv innrømmet, mens hans bakgrunn så langt virker plettfri. Svenske medier har i hvert fall ikke funnet noe av betydning, og Daniel virker dermed bortimot perfekt for oppgaven som kronprinsessens partner, sier Side2s kongeekspert, Per Gunnar Sværen, til Side2.

Ærlig prins
I talen Daniel snakket han om frosken - nettopp som i eventyrene.

- Det var en gang en ung mann. Han var kanskje ingen frosk i begynnelsen, men heller ingen prins. Det første kysset endret ikke det, sa han.

I talen takket han ikke bare bruden, men også kongeparet og sin egen familie for deres helhjertede støtte gjennom disse årene.

- Størst av alt er kjærlighet, jeg elsker deg Victoria.

Applausen ville ingen ende ta da Daniel, som også tok lange pauser og ble tydelig rørt, var ferdig.

YOUTUBE: Se talen her!

- Jeg tror mange av oss opplevde Daniel som litt stiv og kanskje litt utilpass med all medieoppmerksomheten i dagene før bryllupet, noe som jo ikke er rart. Men på selve bryllupsdagen kom han «gjennom», ikke minst da det gjaldt som mest – med den svært personlige og flotte talen han holdt til Victoria, sier Sværen som var en del av Side2 bryllupsteam i helgen

Les mer på Side2s kongeblogg!

Stakk fra festen
Bryllupsfesten varte til lang ut i morgentimene, og rundt 03-tiden reiste brudeparet av sted - de tok hverandre i hendene og stakk ned trappen.

De to skal nyte en lang bryllupsreise - helt til august. Da flytter de til Haga slott og de offisielle pliktene starter for fullt igjen.

Les mer her:Stakk i all hemmelighet

SIDE2 I STOCKHOLM - LES SAKENE:

Stakk i all hemmelighet
Her forlater de Stockholm
Festet til langt på natt
Tomlene opp fra Mette-Marit
- Jeg vil takke dere for min prins
En trøtt, liten prinsesse
Kysset!
Se den vakre bruden
Se kjolene her
Mette-Marit er kjoledronningen
Blir det like vakkert?
Fest - hjem - fest
Se, så forelsket!
Victoria da og nå
Det bruden ønsker minst
Rett fra fest til båttur
For en kjole, Mette-Marit!
Sjekk Daniels forandring
Madde viste seg for første gang

3418

Kommentarer til denne saken