Gå til sidens hovedinnhold

Uforglemmelige bryllup

Varm opp til den store dagen med disse rojale bryllupene.

(SIDE2): Det er knapt uke til den svenske tronarvingen får sin kjære - de har nesten ventet i ni år på denne dagen. Men mange av Victorias slektninger var det også lang ventetid som gjaldt før deres kjære ble akseptert og et bryllup kunne inngås.

Se bilder av de kongelige bryllupene nederst i saken!

Lang ventetid
I Norge måtte kronprins Harald og Sonja Haraldsen vente i godt over åtte år før de fikk lov av kong Olav og regjeringen å inngå ekteskap. Sonja var tross alt en kvinne av folket, og ikke av adelig slekt slik mange kanskje hadde tenkt seg at tronarvingen ville velge. Haralds søstre hadde riktignok begge gått i bresjen før ham, og både prinsesse Ragnhild og prinsesse Astrid fikk gifte seg borgerlig.

Også Victorias pappa kong Carl Gustaf var singel i mange år - pressen elsket å skrive om den kjekke prinsens og senere kongens mange damer, men under OL i München i 1972 slo Amor til. Brasiliansk-tyske Silvia Sommerlath vant kongens hjerte, og fire år senere ble det bryllup.

Kongelige forlovelse:Hvem var mest romantisk?

Les også:De beste kongelige kyssene?

Drama
Rundt millenniumsskifte var det smådramatiske tilstander her hjemme da kronprins Haakon møtte sørlandsjenta Mette-Marit Tjessem Høiby. De ble samboere, og Haakon var fast bestemt på at hun var dronningen i hans liv. I 2001 fikk de to gifte seg - og neste år feirer de 10-års ekteskap.

Partyprinsen fra Danmark skulle ikke få lov å gifte seg med en dansk kvinne, konservative Margrethe så helst at begge sønnene fant kvinner fra utlandet. Det gjorde da også begge sønnene. Da Frederik var på besøk i Sydney under OL i 2000 der møtte han vakre Mary Donaldson som han falt pladask for. Hun ante ikke hvem han før da de reiste sammen på fest til et utested... De to har blitt kalt det mest forelskede rojale paret i verden.

Resten er kjærlighetshistorie.

Følg Side2s bryllupsblogg her!

Se bilder under!

3363

Kommentarer til denne saken