(SIDE2): Når Daniel Westling gifter seg med kronprinsesse Victoria neste uke, er det hun som avgjør hva han skal ha i inntekt.

Årsaken er at han ikke får noen egen del av apanasjen, Victoria må selv bestemme hvor mye han skal få av hennes. Det skriver expressen.se.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Arbeidsledig
Daniel har de siste årene stått med rundt 40.000 svenske kroner i måneden i skattbar inntekt, men fremover er det Victoria som avgjør. Westling sa ifra seg sitt siste styreverv 4. juni, og er nå på papiret arbeidsløs.

Hva Victoria får i apanasje er derimot hemmelig, det er det kong Carl Gustaf som avgjør. Kongeparet får årlig et bidrag fra den svenske staten på mellom 110 og 125 millioner kroner. Rundt halvparten går til driftsutgifter til de kongelige slottene - resten fordeler kongen på familien sin.

Kan jobbe
Westling har ikke forbud mot å jobbe, og kan som her i Norge - der både Ari Behn og prinsesse Märtha har egne innteker - velge å jobbe.

- Han har rett til egen inntekt. Men det er selvsagt viktig hva som er kilden til inntekt, sier kongefamiliens juridiske rådgiver, Axel Calissendorff.

Han har altså kvittet seg med styrevervene sine, men aksjene sine selger Daniel derimot ikke. Ifølge Calissendorff er det ingenting som tilsier, hverken økonomisk eller Westlings kommende ekteskap, at det er nødvendig.

Følg Side2s bryllupsblog her!

Prins
Paret gifter seg i Stockholm 19. juni. Daniel får da tittelen hertug av Västergotland, i tillegg til prinsetittelen.

Selve bryllupet er ventet å koste 20 millioner kroner, der pappa skal betale halvparten.

HTML EMBED