Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ikke hemmelig lenger

Da Slottet oppdaget at man kan ta bilder av kronprinsparets hytte frigjorde de arkitekttegningene.

(SIDE2): Kronprinsparets hyttetegninger ble holdt hemmeligstemplet inntil Nasjonale sikkerhetsmyndigheter ble bedt om å se på saken. Da snudde Det kongelige hoff, skriver VG .

Gammel teknologi
- Vi ser imidlertid at dagens teknologiske muligheter gjør at tilsvarende informasjon enkelt lar seg skaffe til veie via andre kanaler, som for eksempel fotografering fra bakken eller luften, skriver slottet i et brev 21. April, ifølge VG.

VG skriver at de og Norsk Presseforbund tidligere har henvist til muligheten for å møte opp i Ulvdal å ta bilder av eller se hytta, men at de ikke har fått gehør for dette.

Nå gjør avisen et poeng ut av at fototeknologien har vært tilgjengelig siden 1826, og at det dermed ikke akkurat er snakk om teknologi som burde komme overraskende på Slottet.

- Begrunnelsen viser bare at Slottet ikke tenkte særlig gjennom dette før de graderte hele byggesaken etter sikkerhetsloven, sier juridisk rådgiver Kristine Holm i Norsk Presseforbund.

Slik blir kronprinshytta
Kronprinsparets mye omtalte vinterhytte i Uvdal nærmer seg ferdigstillelse. Nettavisens hyttemagasin har sett nærmere på den.

Sjekk ut hytta her

Er du på utkikk etter en kjæreste? Prøv Side2 Single du også!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka