Gå til sidens hovedinnhold

Barberer kvinner seg mest?

Har retromannen lagt bort barberhøvelen, eller er menn mer opptatt av utseendet nå enn før.

(SIDE2): Ifølge en svensk undersøkelse bruker menn både mer tid og penger enn kvinner på å fjerne kroppshår, skriver Aftonbladet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hver eller annenhver dag barberer flertallet av dem som deltok i undersøkelsen seg ifølge avisen. Mennene barberer seg både oftere og på flere steder enn kvinnene.

- Det er viktig å barbere ansiktet ettersom de gir et inntrykk av at man ser bra ut og tar vare på ansiktet sitt. Mange har en jobb som krever at man ser nybarbert ut hver dag, sier redaktør for stilguiden Manolo.se, Olof Enckell, til avisen.

Menn bruker også mer penger på barberhøvler og produkter til å behandle huden med før og etter barbering enn kvinner.

- I dag er det mer etablert med stylingprodukter, de fleste bruker det i motsetning til for 3-4 år siden. Men nå handler det ikke bare om selve barberingen, men også om produkter som skrubbekrem og hudlotion sier Enckell til Aftonbladet.

Mennene barberer først og fremst ansiktet og kjønnsorganet, mens kvinner først og fremst barberer armhulene, beina og bikinilinjen.

Mennene synes det er viktigst at kvinnene barberer bikinilinjen og beina, mens det for kvinnene er viktigst at partneren barberer seg i ansiktet.