Gå til sidens hovedinnhold

Denne geiten er historisk

2013 nærmer seg slutten og om ikke lenge vil vi ta imot år 2014 med åpne armer.

Men før vi gjør det er viktig for å oss å se tilbake på 2013 og hva dette året har betydd for oss. Hvem utgjorde en forskjell her i verden, hvem rørte oss alle og det selvfølgelig, det aller viktigste, hvem satte nye Guiness rekorder?

Hvem løp 100 meter på alle fire raskest, hvem klarte å skifte dekk på en F1 bil kjappest og hvem har verdens største samling av «Stars Wars» effekter.

Du vet, de viktige spørsmålene her i livet.

På rekordbokens egen hjemmeside har Guiness egen sjef for videoinnhold Adam Moore plukket ut en liste over rekorder han likte i året som gikk. Ikke alle var like sjokkerende, så vi har plukket ut noen av våre egne favoritter. Som katten med

Her er ti fascinerende rekorder fra 2013.

Austin Coulson: Verdens minste bil

Amerikaneren Austin Coulson har bygget verdens minste bil som man faktisk kan kjøre på en vanlig vei. Bilen er 63,5 centimeter høy, 65,41 centimeter bred og er litt over 1 meter og 26 centimeter lang. Toppfarten er på 40 kilometer i timen.

Bilskiltet på bilen leser selvfølgelig: «I'm big».

HTML EMBED

Colonel Meow: Katten med verdens lengste pels

«En mann for sin hatt» sier vi om mennesker. Hadde vi hatt et ordtak om dyr hadde det nok vært noe i retningen av «en katt for sin pels», og i den kategorien vinner katten Colonel Meow. Meows pelshår er over tjue centimeter lange og eieren Anne Marie Avey må børste katten flere ganger i uken.

Som det kommer fram i videoen under er Colonel Meow aktiv på sosiale medier.

HTML EMBED

Kenichi Ito: Verdens raskeste på 100 meter på alle fire

Om du tror Usain Bolt er kjapp, vent til du ser japaneren Kenichi Ito løpe ... på alle fire! Av alle ubrukelige egenskaper og rekorder et menneske kan gjøre, tror vi at denne kommer rimelig høyt på listen.

Uansett, en rekord er det og på 100 meter bruker Ito kun 16,8 sekunder.

HTML EMBED

Juliana Buhring: Hurtigste sykkeltur rundt jorden av en kvinne

På 152 dager syklet Juliana Buhring mer enn 29.000 kilometer. Det er langt.

I løpet av turen punkterte hun 29 dekk, ødela 6 eiker og måtte reparere sykkelkjedet tre ganger.

HTML EMBED

Grand theft Auto V: Raskest inntjente milliard for et underholdningsprodukt

«GTA V» trenger neppe noen videre introduksjon. I løpet av 24 timer hadde spillet solgt over 11 millioner eksemplarer og var med det verdens raskest selgende spill (rekordene tilhørte «Call of Duty»).

Tre dager senere og spillet tok en annen rekord som det underholdningsproduktet som har raskest tjent inn én milliard. Tilsammen har spillet faktisk hele syv Guiness rekorder.

HTML EMBED

Milly: Verdens minste hun

Møt chihuahuaen Milly. Hun er med sine 9,65 høye centimeter verdens minste hund. Milly bor på Puerto Rico med matmor Vanesa Semler.

HTML EMBED

OBS! Se flere rekorder på neste side.

Infiniti Red Bull: Verdens raskeste pitstop

I Formel 1 kan noen sekunder for lenge i pitstop bety forskjellen mellom første og andre plass.

Dette har Red Bulls Formel 1 team skjønt og har perfeksjonert det å skifte hjul til det ytterste. Pitstop-gutta klarer nemlig å skifte fire hjul på 2,05 sekunder.

Ja, du leste riktig. 2,05 sekunder.

Faktisk kan gutta gjøre det enda raskere, og Guiness rekordbok vurderer nå bevisene for at pitstop-mannskapet skiftet dekk på 1,9 sekunder tidligere i år.

Hvor raskt klarer du å skifte fra sommerdekk til vinterdekk?

HTML EMBED

Janean og David Richards: Flest julelys på privat eiendom

I noen nabolag er det hard kamp om hvem som klarer å pynte det fineste huset til jul.

Som oftest avgjøres denne meningsløse kampen basert på hvem som har klart å kjøre på med flest mulige julelys på eiendommen. På verdensbasis er det uten tvil et ektepar i Canberra, Australia som stikker av med den førsteplassen.

For Janean og David Richards har intet mindre enn 502.165 lys på sin eiendom.

Nå skal det nevnes at ekteparet ikke gjør det bare for å vinne kampen mot naboene. Deres mektige lysdekorasjon på huset er med på å samle inn penger til forskjellige veldedige organisasjoner.

Moro helt til strømregningen kommer i januar.

HTML EMBED

Corey «Thunder» Law: Verdens lengste basketballkast

Når navnet ditt er Corey «Thunder» Law, ja da vet man at man er skapt til å gjøre noe stort her i verden.

Denne Thunder Law bestemte seg for å sette rekorden for verdens lengste baskettballkast (som selvfølgelig må gå i kurven). Rekorden ble satt 14. november i US Airways Center i Phoenix, Arizona.

Law, som til vanlig spiller på trikselaget Harlem Globetrotters, kastet en basketball fra litt over 33 meter rett og rett i kurven. Det er lenger enn selve basketballbanen.

HTML EMBED

Happie: Verdens lengste distanse på skateboard for en geit

Av alle 2013 rare og fascinerende rekorder, tror jeg dette er min personlige favoritt.

Geiten Happie kan nemlig smykke seg med å være den geiten i verden som har skatet lengst. Hele 36 meter på 25 sekunder er med på å gjøre 2013 til «Geitens år».

Vi gratulerer Happie.

HTML EMBED
Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken