Gå til sidens hovedinnhold

Michael Jackson-samlingen er til salgs for 18 millioner kroner

Richard Fossaas Parker (35) har bestemt seg, og Fredrikstad-mannen vll selge hele Michael Jackson-samlingen han har i USA av helsemessige årsaker. Prislappen er 18 millioner kroner.

(Fredriksstad Blad)

Han har samlet lenge, og han har omsatt for tildels store summer. Han har nær sagt pustet, drømt og tenkt Michael Jackson i alt han har gjort.

– Jeg selger av helsemessige årsaker. Jeg fikk meg en smell som har gitt nevrologiske plager. Og som om det ikke var nok, så var jeg utsatt for en ulykke i november i fjor. Så jeg sliter med smerter og dårligere hukommelse. Derfor er det en stor nedtrapping, for jeg orker ikke holde på i den omfatning jeg har gjort, forklarer samleren i Los Angeles.

Men han skal beholde noe, men neppe mer enn et komplett Billie Jean-kostyme og tre hansker.

– Og Michaels gamle møbler skal nok være med inn i leiligheten, for da er en del av hans spirit godt til stede, utdyper han.

Fredrikstad-mannen har rykket inn annonse på finn.no. Der forteller han om samlingen som teller over 30.000 enheter, 6.000 av dem er planlagt plassert på museum.

Verdisatt til 24 mill.

I samlingen kan du finne Billie Jean-kostymer, hansker, sko, golfbil, tog fra Neverland og fotoarkiv. 1.000 negativer er fra Jacksons private arkiv.

– Men er det verdt 18 millioner kroner?

– Det kan sikkert diskuteres i timer og dager, og en kan sikkert krangle lenge og vel. Her i USA har jeg fått en verdivurdering på tre millioner dollar (nesten 24 millioner kroner), og jeg snakker bare med dem som er seriøst interessert, understreker han.

Han byr på flyreise, hotell og privat sightseeing for dem som er oppriktig interessert.

 

Kjøpte samlet

Han kom over et komplett memorabilia i England.. Meningen var å bruke det for å selge Michael Jackson-varer inne i det planlagte museet. Da avisen var over i Los Angeles i februar i fjor, og ble vi innviet i planen til Richard Fossaas Parker.

– Hva skjedde, for du var jo egentlig nøktern optimist i fjor?

– Museumsplanen er lagt på is, men jeg håper å vite mye mer innen mars i år. Det dukket opp en lov i California vi ikke kjente til i fjor. Og det er tøffe krav når det gjelder bruk av navn og ettermæle. Derfor måtte drømmen på Hollywood Boulevard utsettes.

– Nå er jeg i kontakt med en kvinne i Indiana, og det kan være at det blir mye som går dit. Første prat var lovende, og det kan ende med at vi lager en leieavtale.

– Så inntil videre har jeg lagret alt jeg har, og vi snakker om nærmere 30.000 enheter hvis du regner rubbel og bit.

Han måtte kjøre tre varebillass for å få flyttet alt han hadde – bare i leiligheten.

Showet City nekter å eksportere

Kommentarer til denne saken