RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 nye låter du må høre nå

Foto: JASON ROBERTS (Pa Photos)
Sist oppdatert:
John Lennon. Bob Dylan. Willie Nelson. Elvis Costello. Twenty One Pilots og Astrid S. Nytt og gammelt nytt.

I jungelen av utgivelser er det vanskelig å navigere seg fram til de beste nye låtene å høre på. Der du tidligere kunne stole på at det fantes en radiostasjon som spilte nyheter må du selv rote deg fram i Spotify for å lete opp nytt og spennende. 

Eller, sjekke listen vi legger ut hver eneste fredag her på Nettavisen. Denne fredagen er det mye gammelt nytt. Det vil si gamle helter med nye eller delvis nye låter. Det begynner på spillelisten med en låt fra den gigantiske boksen med låter fra og rundt Imagine-albumet til John Lennon. Vi har valgt ut demoen til Imagine, som er råere og enklere i sin prakt.

En annen som har fått sitt arkiv gravd i er Bob Dylan. Rett rundt hjørnet er en superutgave av det klassiske albumet Blood on the Tracks, og allerede nå kan du høre en råversjon av en av verdens tristeste sanger: If You See Her, Say Hello.

En ny klassiker får du som låt tre på spillelisten i Not Many Miles to Go med Roseanne Cash, og spor fire er av samme musikkstil med Willie Nelsons særdeles politiske Vote 'Em Out. 

Etter de to amerikanske countryheltene står turen for en ærverdig brite med Elvis Costello og hans Suspect My Tears, før det blir nytt nyere i Twenty One Pilots nydelige ballade Leave the City.

Maggie Rogers er for mange et nytt bekjentskap, men låten Light On bør høres på i samme åndedrag som Astrid S og Emotion. Så blir det mørkt fra hiphop-verdenen med tunge beats fra Sheck Wes og hans Wanted før det hele avsluttes med en rockelåt fra powerballadekongene Nazareth.

Her kan du høre låtene på Spotify:

Sjekk de forrige listene under:

Husk at du kan konvertere spillelistene selv på nett om du bruker andre musikktjenester, eksempelvis på Soundiiz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere