Gå til sidens hovedinnhold

3,2 millioner til festivalene i Oslo

Av en pott på nesten 33 millioner kroner har Norsk Kulturråd totalt bevilget 3,2 millioner til et utvalg av Oslos festivaler i 2011.

OSLO: Norsk kulturråd har fordelt til sammen 32,8 millioner kroner for 2011 til 99 musikkfestivaler over hele landet.

– Tøff fordeling

Kulturrådet har denne høsten behandlet 173 søknader om støtte til musikkfestivaler, med samlet søknadssum på over 106 millioner kroner. Dette er en økning i søknadssum på over 10 millioner kroner sammenlignet med fjoråret, uten at det har vært en økning av den totale rammen til fordeling, heter det i en pressemelding.

– Vi har forsøkt å imøtekomme festivalenes ønske om forutsigbare rammer, og samtidig ivaretatt dynamikken i ordningen. Det har vært en betydelig utfordring når rammen ikke er økt. Jeg mener likevel årets tildeling speiler den kvalitetsmessige utviklingen norsk musikk er inne i, sier medlem av Norsk kulturråd og leder for festivalutvalget, Arnfinn Bjerkestrand

Variert tilbud

Målet med tildelingen av midlene er at publikum skal få et variert tilbud av gode konsertopplevelser, og at det finnes arenaer der de beste og mest interessante utøverne kan spille for et størst mulig publikum.

Ni festivaler er nye på ordningen fra og med 2011, deriblant GranittRock og Den internasjonal sigøynerfestivalen Iagori som begge arrangeres i Oslo.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter