RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

A-ha-stjerne lager skulpturpark for Røkke

Furuholmens skulpturer skal stå utenfor hovedkontoret til Kjell Inge Røkkes selskap Aker på Fornebu
Furuholmens skulpturer skal stå utenfor hovedkontoret til Kjell Inge Røkkes selskap Aker på Fornebu (NTB scanpix)
Kunstner og a-ha-artist Magne Furuholmen skal lage en skulpturpark av keramikk utenfor det nye hovedkontoret Aker-konsernet på Fornebu.

Keramikkparken vil bli den største samlingen skulpturarbeider av en enkeltkunstner siden Gustav Vigeland og Vigelandsparken, og Skandinavias største keramiske skulpturpark, skriver Aftenposten.

– Dette er det mest omfattende enkeltoppdraget i min kunstneriske karriere, og derfor er denne parken ekstremt viktig for meg som billedkunstner. Samtidig var jeg aldri i tvil om at jeg skulle ta utfordringen, sier Furuholmen.

40 keramiske enkeltelementer, deriblant verdens to største krukker på seks meter, ni søyler på mellom 2 og 4 meter og et 12 meter langt keramisk relieff, skal bære den ti mål store parken.

Første del av parken skal etter planen åpnes i august. Skulpturene skal stå utenfor hovedkontoret til Kjell Inge Røkkes selskap Aker på Fornebu. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere