RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brian Jones holder koken i AC/DC, men framtida til bandets trommeslager Phil Rudd er høyst uklar. Her fra en konsert i Norge i 2009.
Brian Jones holder koken i AC/DC, men framtida til bandets trommeslager Phil Rudd er høyst uklar. Her fra en konsert i Norge i 2009. Foto: Sara Johannessen (NTB Scanpix)

AC/DC-trommis sa seg skyldig etter tiltalen

Sist oppdatert:
Phil Rudd, trommeslageren i AC/DC, sa seg skyldig i å ha framsatt drapstrusler og for å ha vært i besittelse av narkotika da rettssaken mot ham åpnet på New Zealand tirsdag.

Den australskfødte 60-åringen ble pågrepet i sitt hjem i Tauranga på New Zealand i november i fjor, og han ble opprinnelig også siktet for å ha forsøkt å hyre en leiemorder for å ta livet av to personer.

Denne delen av siktelsen er senere frafalt på grunn av manglende bevis, men Rudd sa seg skyldig i de to andre tiltalepunktene da rettssaken åpnet tirsdag.

Ifølge tiltalen ringte Rudd i september i fjor en tidligere ansatt og truet med å drepe ham og datteren hans.

Da politiet rykket ut til den 60 år gamle rockerens hjem, fant de 0,71 gram metamfetamin og 130 gram cannabis. Drapstruslene og narkotikabesittelsen har til sammen en strafferamme på sju år.

AC/DC ble dannet av de australske brødrene Angus og Malcolm Young i 1973 og Rudd ble trommeslager i bandet to år senere. I 1983 ble han sparket ut som følge av fyll og en opprivende konflikt med Malcolm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere