Gå til sidens hovedinnhold

Alle gode ting er tre

Lørdag går Ungdommens Kulturmønstring (UKM) av stabelen på Stoppestedet. - UKM er et helt genialt, mener rapperen Pål Grønning Kraft (17) fra Ullern.

Lilleaker: For en måned siden dannet Pål Grønning Kraft (17) fra Ullern rapgruppen Vendetta sammen med kameratene Lars Kristian og Andreas. Lørdag står de sammen på en scene for første gang, men det er tredje gang Grønning deltar i UKM.
- Vi har skrevet en låt som handler om norske rappere som utgir seg for å være de verste gangsterne. Det provoserer oss veldig, forteller Grønning Kraft.

Tredje året

Grønning Kraft ser selv for seg en fremtid som rapper. En dag håper han å kunne leve av det.
- Derfor er tiltak som UKM helt genialt. Her får vi en mulighet til å vise oss frem. For meg handler det om å spille og opptre på så mange arrangementer som mulig.
Grønning Kraft er et kjent fjes på Stoppestedet og har vært med på UKM to ganger tidligere.
- Første gangen gikk det ikke så bra. Andre gangen kom jeg videre til fylkesmønstringen på Rockefeller. Det var en helt utrolig følelse å opptre der, smiler rapperen, som har stått på 10-12 scener i sitt liv.
- I år satser jeg selvsagt på å komme til landsmønstringen i Trondheim. Dette er en mønstring og ikke noen konkurranse, men jeg merker likevel at konkurranseinstinktet er der, sier han og legger til:
- Men det skal bli hard konkurranse. Det er masse flinke folk som skal opptre og det kommer mange fine bilder og fotografier inn.

4. mars på Stoppestedet

Mønstringen finner sted på Stoppestedet ved Lilleaker trikkestasjon førstkommende lørdag. Dørene åpnes klokken 15.00 og deltakerne inntar scenen klokken 16.00.
- UKM kommer nok til å vare i tre-fire timer - avhengig av hvor mange som skal opptre, opplyser Tonje Tovik på Stoppestedet.
Alle er hjertelig velkomne til mønstringen og inngangsprisen er 20 kroner for alle.
- Billettinntektene går til en liten overraskelse til deltagerne, røper Tovik.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter