Gå til sidens hovedinnhold

Alltid i takt på Andersnatten

På lørdag er det igjen klart for Andersnatten i Ris storstue. Her samles folkedansentusiaster for, ja nettopp, dans inn i natten.

Ris: Blide ansikter, tramping av takten, folkemusikk og bunader i alle fasonger og farger trer inn i Ris storstue lørdag kl. 18.00. Og når blant andre Ris gammeldans, Svettapolsen, Bæringen og Godfoten møtes til tradisjonsrik Andersnatt-dansing blir det både stemningsfullt og livlig. I år som tidligere spiller det velkjente folkedansorkesteret Askeladden opp til dans og skal man tro på på de faste deltagerne er orkesteret et av østlandets beste.
Formann Anders Bull og hans kone Karin Bull er alltid hjertelig tilstede og sørger for at deltagerne hygger seg. Og det er fare for at den engasjerte formannen også i år starter opp med et aldri så lite kved. Nærmere 100 danseglade vil samles inne i storstuen på Ris, og etter et par danser har det lett for å bli en smule hett for noen. Da er det lov med en liten luftetur og et glass saft for tørsten. Ellers gjelder det å holde konsentrasjonen og følge med når de ulike kombinasjonene vises. Et tramp ute av takt høres nemlig svært godt mot det parkettlagte gulvet, så er det sagt. Men mest av alt er Andersnatten ment å være en hyggelig og sosial måte å møte andre med felles interesse for folkedans. Det er i tillegg en gylden anledning til å få danset inn bunaden som ellers gjerne blir hengende i skapet, ventende på jul og 17. mai. Latter, smil og en trenet dansefot preger årlig arrangementet og skal man tro Robert Rafn i festkomiteen hersker det ingen tvil om hva som er viktigst.
- Dansen går alltid først, sa han til Ullern avis/Akerspostens utsendte journalist under Andersnatten 2005.

Reklame

Best i test påskeegg 2021