Gå til sidens hovedinnhold

Altmuligmenn til disposisjon

En gjeng aktive pensjonister fikser stort og smått for folk i Nordre Aker bydel.

Grefsen: - Vi jobber gratis for at eldresenteret skal få penger, sier Arne Bergstrøm, som har tatt plass i "høvdingstolen".
Som kjent bærer ikke bydelens seniorsentre preg av å ha overflod av penger.
- Derfor trår vi til. Senteret er avhengig av oss, repliserer han.

Gull verdt

Seniortjenesten har eksistert siden 1991, og ble etablert på frivillig grunnlag. Betalingen går i sin helhet til Grefsen-Kjelsås eldresenter. Hver tirsdag og torsdag samles gutta i brakka ved Grefsen/Kjelsås eldresenter. De teller cirka 10 mann og kan det meste. I påvente av oppdrag tar de seg gjerne en kaffekopp mens skravla går.
- Det er veldig hyggelig her. Tirsdagene og torsdagene er gull verdt, mener Jonny Almgren.
Han har vært med i Seniortjenesten i mange år og vil holde på til helsa streiker. Av oppdrag tar de det meste innen håndverksarbeid.
Inne i brakka skjuler det seg et verksted med alt av utsyr som trengs for å kunne fikse på ting.
- Vi prøver alltid først å løse et problem. Selvtilliten vår er veldig høy, humrer Ronny.
- For ordens skyld er vi alltid to på jobb. Det er hyggelig å ha med seg en kamerat når man holder på. Så har man noen å spørre om råd dersom man skulle stå fast under et arbeid.

Samarbeid i nærmiljøet

Dersom det heller ikke skulle holde med to kloke hoder, tar gutta for eksempel kontakt med en av rørleggerbutikkene i nærheten.
- Der har vi et veldig godt samarbeid.
Alt koster penger her i livet. Men en av de få tingene som ikke koster all verdens, er å få karene i Seniortjenesten på besøk.
- For en times arbeid tar vi 60 kroner. I tillegg kommer eventuelt reisegodtgjørelse på 30 kroner. Det er jo mange eldre som ikke har så god råd og slettes ikke har penger til å betale for en håndverker i dyre dommer. Da er de hjertelig velkomne til å bruke oss, sier Arne.
Sosialt og nyttig
- Mange av de vi besøker er så glade for selskap, forteller Rolv.
- De venter på oss og vi er en del av deres dag. Det er veldig hyggelig å kunne være til nytte og hjelpe andre. Å jobbe som frivillig gjør noe for meg også. Vi ser miljøet her i bydelen, det er mange som er ensomme, forteller han.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping