RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse: Westworld sesong 2

Sist oppdatert:
Den første sesongen var et utrolig stykke seriemagi. Vi gir deg vår dom over den andre sesongen.

Det er grunn til å begynne denne anmeldelsen med en innrømmelse. Ofte anmeldes nye sesonger av serier etter å ha sett to, kanskje tre episoder. Selvfølgelig er ikke det alltid like hensiktsmessig, men det gir i hvert fall en grei indikasjon.

Husk at du kan følge de siste tipsene om serien på Serieguiden. Enten direkte her, eller i Itunes på Podcast.

Grunnen til at det er et poeng denne gangen er at for Westworld har vi fått sett hele fem episoder, hvor hver episode er på stort sett over en time.

Er du en av de som ikke liker å lese langt skal vi konkludere for deg med en eneste gang: Gled deg til 23.april. Har du ikke sett den første sesongen er det vanskelig for oss å anbefale at du leser videre. Du bør egentlig bare komme deg til nærmeste skjerm for å se det som var fjorårets beste serie, og ja, vi inkluderer da Game of Thrones. Kort forklart er Westworld en serie om en framtid hvor lekeparker er for voksne, og hvor menneskelignende roboter lar oss mennesker leve ut alle våre dypeste fantasier. 

Det er en del mindre av dette i den andre sesongen av Westworld, nesten litt som om de har blitt inspirert av Game of Thrones for å tone ned nakenhet bare fordi. 

Spoiler for første sesong følger!

Våre dypeste fantasier inkluderer selvfølgelig sex, og mye vold. Heldigvis er det slik at robotenes minner blir slettet hver gang de blir drept, eller får traumer på andre måter.

Eller, nei, vent. Du som har sett første sesong vet så inderlig vel at slik er det ikke likevel. 

Her er traileren for sesong 2:

Den andre sesongen begynner rett etter kaoset som avsluttet sesong 1. Noen soldater kommer til øya for å rydde opp, ledet av Gustaf Skarsgård som Karl Strand (Floki fra Vikings). Dolores Abernathy (Evan Rachel Wood) er på mer jakt enn flukt, og Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins) er død. 

Virkeligheten i kunstig intelligens:

Så blir det vanskelig, for parken har nemlig en hemmelighet utover det at robotene kan huske og tenke selv. Spoiler vi den ødelegger vi mye, men vi kan si det slik at det også er en såkalt gamechanger. I tillegg, som vi har sett fra nettsiden Delos Destinations og det ble hintet om da vi så samuraier i forrige sesong, er det ikke bare en westernverden som har blitt laget. 

For deg som har likt fanteorier kan vi avsløre i hvert fall en av de aller største viste seg å være helt sann.

Andre sesong foregår som den første på flere tidslinjer, som i starten ble mye diskutert og senere etablert, og vi følger Bernard, Maeve, Dolores, mannen i svart og William på forskjellige eventyr både før og nå. For deg som oss som elsket Armistice, altså Ingrid Bolsø Berdal, i serien så er det også bare å glede seg. Hun har vel selv spoilet at hun er tilbake, så vi tør å ta med den.

Her er traileren for Westworld fra Comic-Con:

Ellers vil vi avsløre minst mulig utover å si at hvis første sesong la listen høyt så ligger den like høyt i den andre sesongen. Det komplette kaoset vi kunne tenke oss ville komme vises fram på en ypperlig måte, og ved å utvide parken(e) blir det plutselig flere andre historier (med de samme folkene bare med forskjellig tidsepoker, fordi som en av folkene bak parken sier: Vi har bare så mye fantasi). Det hele blir både et blikk i hva fantasi (som en serie er) og hva som er virkelighet? Når er vi våkne? Når drømmer vi?

Thandie Newton i Westworld:

Med like mye skyting, action og spenning som før. Der Westworld virkelig er god er at du kan bli underholdt med hjernetrim, men kan velge å velge bort hjernetrimmen også om du ønsker det. Ellers er det bare å påpeke at Ed Harris er enda bedre i sesong to som mannen i svart, Evan Rachel Wood er like strålende som hun var i første og at Thandie Newton er og blir en stjerne som Maeve Millay. 

Om du skal se Westworld sesong to? Det skal du. Bedre TV er det vanskelig å få. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere