Gå til sidens hovedinnhold

Åpent og gratis for barna

Åpen barnehage på Kjelsås er for alle – og helt gratis! – Og flott sosial trening for ungene, forteller fornøyde foreldre.

KJELSÅS: I snart 15 år har det vært tilbud om «åpen barnehage» i Myrerveien, i Folkets Hus på Kjelsås. Her er det ifølge veldig fornøyde foreldre husrom, hjerterom, kjøkkenrom, og mye og store rom.

– Og så trivelig å møte andre barn og foreldre. Ikke bare får barna sosial trening i forhold til andre barn, men også i forhold til andre voksne, sier mamma'n til Max (9 mnd.), Tonje Stray Høyland fra Grefsen.

Det er de andre mammaene og pappaene er helt enige i.

Mange pappaer

Pappa Mirek fra Kjelsås – opprinnelig fra Polen – og sønnen Jan på ett år og fire måneder, er ofte innom barnehagen i Myrerveien, som holder åpent hver dag fra 10.00 til 13.30.

– Jeg får jo også lært meg mer norsk her da – og jeg har også fått gode venner gjennom tilbudet, sier han.

Og selv om Mirek var eneste pappa til stede på mandag, så understreker mammaene at det til vanlig er nesten flere pappaer i «åpen barnehage» enn mammaer og andre som tar med småtassene til Folkets Hus. Også dagmammaer tar ofte turen innom.

Venter på barnehageplass

Ruth Bergsli Rokstad fra Kjelsås, og lille Amalie på 14 måneder, planlegger å droppe innom enda oftere fremover.

– Jeg har valgt å ta ett år ekstra hjemme med Amalie. Klart vi da kommer til å ta turen innom her utover. Flott for Amalie å kunne komme hit og leke med de andre barna, sier Ruth.

Mamma Linda Sannum med Nora på 14 måneder er ofte innom Folkets Hus.

– Jeg har fått tilbud om barnehageplass til Nora, men venter til det blir en mulighet i samme barnehagen som storesøster går i. Da er det fint å kunne bruke ventetiden her i åpen barnehage. Det blir litt som å gå i barselgruppe også – og vi får diskutert mange forskjellige ting. Og storesøster får også bli med eksempelvis når det er planleggingsdager og liknende i den barnehagen hun går i, sier Linda.

– Flere små barn

Trude Elisabeth Johansen har i mange år vært leder for den åpne barnehagen, som er et helt gratis tilbud, finansiert gjennom statsstøtte, men også nå med tilskudd fra bydelen. Voksne og barn har med mat og drikke selv, men Trude byr på kaffe og te.

– Selv om det nå er lovfestet rett til barnehageplass for ettåringer, så velger jo ikke alle å benytte seg av det. Likevel, etter at det ble full barnehagedekning, så merker vi at det er mer jevn alder på dem som benytter seg av åpen barnehagetilbudet – flere små barn. Men det trenger ikke være noen ulempe – da blir leken mer på samme «nivå», forteller Trude, som også nevner at ute-lekeområdet vil bli oppgradert til våren.

Snart juletrefest

– Og her har vi også aktiviteter som de ordinære barnehagene – blant annet synger vi hver dag, vi har karneval, gårdsbesøk, juleverksted med pepperkakebaking, og ikke minst juletrefest! Juletrefesten er forresten allerede fredag 15. januar, men fortsatt finnes ledige plasser.

Trude oppfordrer interessert til å ta kontakt, tlf. 913 55 502.

Og Trude selv, får også skryt av foreldrene:

– Vi føler oss veldig velkommen – Trude er definitivt med på å gjøre stemningen her veldig god!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien