Gå til sidens hovedinnhold

Åpne atelierdører

Grunntanken bak Oslo Open 2007 er å åpne byens atelierer for publikum. Også kunstnere uten atelier får muligheten til å presentere seg i et stort felles visningsarrangement på Tullinløkka.

Oslo: Oslo Open ble arrangert første gang i 2000, med 270 deltakende kunstnere. I 2003 var antallet økt til over 350 mens årets arrangement presenterer 400 kunstnere fordelt på ca 100 atelieer og vil gå av stabelen mellom 3. og 10 mai.
Med bakgrunn i den store interessen for arrangementet i 2003, er Oslo Open nå etablert. Intensjonen er et tilsvarende arrangement hvert annet år. Prosjektleder Hillevi Munthe har travle dager.
Dette er absolutt et populært og nødvendig tilbud i tillegg til den etablerte kunstscenen. Oslo Open ønsker å gi en mulighet til et uformelt og åpent møte mellom kunst, kunstnere og publikum. De åpne atelierene ble godt besøkt i 2003, og det var tydelig at publikum satte pris på å se hvordan kunstnerne våre jobber. Både kunstnernes ideer og teknikker interesserte mange, ved siden av det å få et innblikk i arbeidsdagen deres. Samtidig hadde kunstnerne stor glede og nytte av å møte publikum på egen arbeidsplass, de syntes det var spennende og inspirerende med direkte feedback fra publikum. I tillegg gir arrangementet kunstnerne en sjelden mulighet til å samles i et arrangement som dreier seg om Oslo som by og arbeidssted.

Tango og billedkunst

Frogner-kunstneren Lona Kyvig har flere roller i Oslo Open. I tillegg til å delta på kollektivutstilling i det kunstnerdrevne galleriet i Frognerveien 44 og å åpne atelieret sitt i Konows gate 67b, skal hun danse argentinsk tango på åpningsfesten på Soria Moria 4. mai.
Dans har opptatt meg så lenge jeg kan huske, og i 1996 oppdaget jeg argentinsk tango, som i dag er en verdensomspennende sosial dans.Tango er basert på improvisasjon og lek med musikk og bevegelser og er for meg den ultimate pardansen.
Lona er også tangoinstruktør, og fordeler tiden sin mellom dans og billedkunst, to aktiviteter hun finner nært beslektet.
Tango, bildekunst og livet i seg selv er til gjensidig inspirasjon og de speiler hverandre hele veien. De beveger seg alle som en levende energi. Ingen øyeblikk er helt like tidligere opplevelser, sier Lona, og er glad for sjansen til å vise frem både dansen og billedkunsten sin under Oslo Open.

Setter preg på byen

Oslo Open arrangeres altså i perioden 3. til 13. mai. Fra 4. til 6. mai vil atelierene vest for Akerselva holde åpent, mens atelierene øst for elva holder åpent fra 11. til 13. mai. Fellesutstillingen på Tullinløkka vises hele perioden.
I tillegg vil Oslo Open merkes på flere offentlige arenaer med blant annet kunstfilm- og prosjekter på T-banenettet og Oslo Sentralstasjon. Muligheter til å kjøpe originalkunst til en hyggelig pris blir det også, med kunstauksjon på Blå 9. mai.
All info om arrangementene finnes på Oslo Opens web, osloopen.no. Ellers kan en katalog med fullstendig program og lister over og bilder av alle deltagende kunstnere, kart og artikler kan kjøpes for 40 kroner i byens museumsbutikker eller fra Oslo Opens Info-container på Tullinløkka fra 3. mai. Alle arrangementer er gratis.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis