Gå til sidens hovedinnhold

Apocalypso nå

Apocalypso kom så fort at Gatas Parlament nesten ble overrasket selv.

VÅRT DISTRIKT: En aktuell låt i uka på to måneder. Slikt blir det skive av. Da Gatas Parlament inngikk samarbeidet med P3s Olsenbanden ble resultatet rapgruppas kanskje mest politiske album noen gang. Og det raskeste.

Her er alle samfunnsproblemene løst, sier Don Martin.

Hver mandag i august og november møttes Elling, Aslak og Don Martin på Lambertseter hos produsenten bak plata, Jester. Her diskuterte de temaer til låten, skrev versene og på tirsdag mixet og produserte Jester. Onsdag var den på radioen.

At musikere jobber lite er en myte. Vi har vært oppe på et arbeidsnivå som gjør at vi skjønner hva The Game driver med, sier Elling, som opprinnelig kommer fra Nordstrand.

I et ilende tempo hadde Gatas Parlament faktisk laget et album. Det gikk så fort at gutta nesten ble overrasket selv.

Bør være redd Hallgrim

"Apocalypso" er det syvende, og årets andre. Hver låt har sin agenda og skiva handler gjennomgående om rasisme. Her er det stikk i siden til både Siv Jensen og Hallgrim Berg.

Norske folk er høflige mot overgriperen. Hallgrim Berg er offentlig avslørt med sine rasistiske fordommer etter han ble redd da han så en afrikaner telle penger på toget. Det er liten grunn til å være redd afrikaneren. Det er rasistiske politikere vi skal være redd for, sier Don Martin.

Verden presser seg på

Bandet er femten år. Politiske fra start. De selv er 24 og 26 år. Eller, Elling mener han er 17 og et halvt.

Vi er ikke unge og fremmadstormende lenger, ikke er vi gamle og bitre. Hva er vi nå egentlig? lurer Elling på.

Produsenten er like politisk og engasjert som rapperne.

Jeg hadde et liksom-band da jeg var liten. Vi het SOS og spilte på luftgitar mens vi sang at narkotika og rasisme var teit, forteller han.

Vi er aktivister, men politisk musikk har alltid vært der. Se på visebølgen på -70 tallet eller pønken på -80 tallet, kommenterer Elling.

Gatas Parament velger ikke å være politiske. Det er bare verden som presser seg på.

Overklassen klarer bare ikke å holde opp! Til tross for syv album fra oss, klarer de fortsatt ikke å slutte, sier Don Martin.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter