Gå til sidens hovedinnhold

Årkester med trøkk

Den nye kulturscenen på Rommen besto med glans da 150 spilleglade musikanter prøvde å løfte taket.

Rommen: Det var De Unges Orkesterforbund i Oslo som ønsket velkommen til konsert med Tenårkester. Årkesteret har base i Juniorsymfonikerne og Nordstrand Ungdomssymfoniorkester. Og for anledningen med forsterkninger av unge musikere fra Oslo og Akershus.

BILDER TENÅRKESTER PÅ ROMMEN

Kult

Det var ganske så hektisk på scenen før første konserten. Ikke så rart kanskje da over 150 musikanter og hele fire dirigenter skulle finne plass til seg selv, stoler, notestativ og instrumenter.

I de bakre rekkene blant den imponerende cellistbesetningen, sitter Karin Hannisdal. Spent og konsentrert.

– Om det er kult å spille cello? Ja, så klart, sier hun da Lokalavisens utsendte lurer på det meste etter konserten er over.

– Ja, og jeg må konse hele tiden når vi spiller. Prøver å se mest på dirigenten, men var litt vanskelig i dag da jeg stort sett bare så ene have armen, ler den blide Karin Hannisdal.

– Om vi spiller cello går det godt an å få med seg annen musikk også, sier Anders Krøger, og legger kjapt til:

– Spiller i band ved siden av og har sansen for Metallica.


Begge spiller til vanlig i Nordstrand Ungdomssymfoniorkester og synes det store Tenårkesteret er en fin utfordring.

Med og uten taktstokk

På plakaten sto filmmusikk og popmusikk arrangert for symfoniorkester, og til å sørge for vellyden stilte hele fire dirigenter på podiet.

Til åpningen hadde de plukket fra en av de gamle russiske storhetene, Modest Mussorgski. Og i et første forsøk på å få taket til å lette, var rammen for resten av kvelden satt.

Og de fire dirigentene, både med og uten taktstokk, hadde tydelig litt forskjellig utgangspunkt. Fra symfonisk klang til mer eller mindre storbandpreg.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk