Gå til sidens hovedinnhold

Årlig hyggekveld

Stemningen var god da Furuset Vel holdt sin årlige kulturkveld. Gjestene var klare for hygge og hæla i taket.

FURUSET: For fem år siden holdt Furuset Vel sin første kulturkveld. På fredag var det igjen duket for fest, moro og hæla i taket. Omtrent 135 mennesker hadde møtt opp i den gamle kinosalen, som var pyntet til middag og fest.
Vi kaller det bare Vellets kulturkveld. Veldig mange har meldt seg på. I år er det ventelister, smiler lederen, Eva Rueslåtten. I to år har hun vært leder og hun har bodd i området siden 1979.

Rock og ballader

Bjørn Kristiansen og Roy Olsen står for musikken, "Rock og ballader". Kristiansen har bodd i området i 53 år.
Denne kvelden er for Vellet, men også for gamle kjente og mennesker som bodde i området før. På disse arrangementene kommer det mange man ikke har sett på flere år og det er kjempehyggelig, sier han.
I løpet av kvelden blir det middag, film, allsang, musikk og quiz.
Dette lokale er et typisk kulturlokale, det sitter fest i veggene. Det blir skikkelig fest når vi samles, smiler Kristiansen og Rueslåtten er enig.
Vi regner med at taket reiser seg, spøker hun og legger til at kvelden blir full av god gammel hygge.
Begge synes at det koseligste med kvelden er å få samlet så mange kjente.

Livlig nestleder

Vidar Noreng var på plass i godt humør og han er glad for at det er så mange som kunne komme denne kvelden.
Her blir det hyggelig og stor stemning med trykk, smiler han.
Det at det er så mange som kommer tilbake på disse arrangementene, og rutinene ved det, er veldig fint, mener Noreng, som også er fornøyd med "Rock og ballader".
Gutta bak Rock og ballader er flinke, de har jo gitt ut mye, sier han.

Vaktbikkjer

Furuset Vel er engasjerte og ivrige. Vellet er veldig opptatt av godt miljø.
Oppgavene handler jo om å skape et trivelig miljø i området. Vi ønsker jo at det skal være godt å bo her, så vi blir som noen vaktbikkjer for området, forteller Rueslåtten.
Hun nevner ruskenaksjonen, Furuset senter, sletta, kulturparken og trafikksaker som noen eksempler på vellets oppgaver å ta tak i.
Men det å knytte kontakter i nærmiljøet er jo noe av det største vi gjør. Jeg har ikke vokst opp her, men etter å ha bodd her så lenge har jeg jo blitt glad i stedet og vil at det skal være hyggelig, smiler Rueslåtten før hun går tilbake til festsalen som har fylt seg opp.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album