Gå til sidens hovedinnhold

Bading og bær i marka!

Hva med å kombinere badetur og bærtur i helgen? Mange av vannene i Marka har fortsatt temperaturer som innbyr til en dukkert. Er man heldig, kan man dessuten fylle bærspannet på samme utflukt.

OSLO: Her kommer Friluftsetatens oppfordring: Kom deg ut i helgen!

Ut og bade!

Det er ved badeplassene i Østmarka det er varmest vann nå om dagen. Med sine 20 grader på morgenkvisten fredag, scoret Ulsrudvann aller høyest på temperaturlista, tett fulgt av blant andre Skraperudtjern og Nøklevann med 19 grader.

I Trollvann i Lillomarka og Bogstadvannet i Nordmarka ble det til sammenlikning målt 17 grader fredag morgen, mens Sognsvann bare kunne by på 16 grader. Men temperaturene stiger til et fristende nivå på de fleste marka-badeplassene forsikrer Friluftsetaten.


OPPDATERTE BADETEMPERATURER HER!

GUIDE TIL OSLOS BADEPLASSER

Tid for bær

Det er tid for både blåbær- og bringebærplukking nå. Forekomsten av bær varierer fra sted til sted i Marka. Noe rekordår er det neppe, men man kan være heldig å finne begge disse «sunnhetsbombene» i kommuneskogene nær byen. Da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, for både bringebær og blåbær er ualminnelig rike på både antioksidanter og viktige næringsstoffer.

SE OGSÅ: Friluftsetatens turtips i Marka

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua