Gå til sidens hovedinnhold

Banebrytende gardister

18 tidligere gardemusikere inntok Høybråten kirke på 80-års dagen. Med livlig musikk, en entusiastisk dirigent og en vakker solist trollbandt de publikum.

HØYBRÅTEN: Publikums føtter trampet i takt med musikken, de klappet, smilte og vugget da Gardens Storband slapp fri sine toner i Høybråten kirke på søndag.

Kick med band

Det er supert å synge til bandets musikk! Det er et trykk og et kick som er helt utrolig. Jeg er heldig som får bli med, forteller kveldens gjestesolist, Kristin Solberg.
For andre gang synger hun med Gardens Storband, og hun mener de er kjempeflinke.
Når jeg ser publikum synger med, så blir jeg inspirert, smiler Solberg, som har sunget siden hun var 13-år. Publikum sang også med og gledet seg over låter som "Route 66", "Paper Moon" og "All over me".

Med fra start

Guttebandet startet opp i 1983. Dirigent Geir Gaarder har vært med fra start.
Vi gikk i garden og ville fortsette å spille. Vi spiller jo dansemusikk, så det er gøy og noe de fleste liker, forteller han.
Sammen med bandveteranene Kjell Bernt Kalland og Erik Knudsen, er dirigenten blid og fornøyd med kveldens oppmøte. Kirken var nesten fullsatt. Det er femte året på rad de spiller i kirken.
Lions spurte oss en gang om vi ville spille her og etter det har det blitt en tradisjon, sier Kalland, som spiller altsax.
Medlemmene av Gardens Storband har ingen tilhørighet, de blir engasjert til ulike arrangementer.
Vi har spilt på de fleste av de store hotellene, i Rolv Wesenlunds 60-års dag og vi har vært med i wesenstund, forteller Knudsen og legger til at bandet også har vært i både England og Dublin.
Vi har samarbeidet med musikere som Per Müller, Ole Edvard Antonsen, Yngvar Numme og for to år siden var vi med Petter Vikmann, det var et høydepunkt, sier Gaarder.
Noen av kveldens band solister var Ola Haugsrud, Arne Oftedal, Arne Kollansrud og Egil Hurum. Sistnevnte hadde også komponert den nye låten "Opptur".
Dette er en urfremføring, kommenterte dirigenten.

Topp!

Anne-Lise og Jan Haanæs er begge glade i musikk og har hørt litt på storbandet før.
De er jo flinke og de sprer mye glede. Det er helt topp, smiler Jan og Anne-Lise er enig.
Solisten var også utrolig flink! Spesielt på de siste sangene hvor hun virkelig fikk brukt stemmen sin, mener hun.
Begge skryter også av Hurums komposisjon.
Den var veldig fin, den bryter litt tradisjoner, sier Jan, før han og hans kone vender tilbake til pausens kaffe og kaker.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen