RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilaction suste forbi sex

Sist oppdatert:
«Fast And Furious 7» er uovervinnelig.

(Kultur): I en pressemelding fra Film og Kino fremgår det at de norske kinoene har hatt et besøk på drøye 5,1 millioner første halvår. Det betyr en økning på 1,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Bikker fem millioner

Det er de store utenlandske «kanonene», som «Fast And Furious 7», «Fifty Shades of Grey» og «Jurassic World», som har trukket flest publikummere til salen.

SE OGSÅ: Paul Walker om sin kjærlighet til Oslo

«Jurassic World», som trampet inn på kinoene ganske nylig, 12. juni, har også sommeren på seg til å bygge opp et pent kinobesøk.

Så langt er det totale kinobesøket på 5,1 millioner.

Lav norskandel

Norskandelen er imidlertid svært lav, nærmere bestemt nede på 3,8 prosent. Men med en filmhøst spekket av norsk film, som «Bølgen», «Karsten og Petra på safari», «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Doktor Proktors tidsbadekar», «Julekongen – Full rustning» samt «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa», vil dette endre seg, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino.

De tre best besøkte norske filmene første halvår er «Staying Alive», «Kvinner i for store herreskjorter» og «Operasjon Arktis». Men ingen av disse tre kom seg inn på topp-ti-listen.

Av utenlandske filmgodbiter som vil melde seg neste halvår er «James Bond: Spectre», «The Hunger Games: Mockingjay Part 2» og «Star Wars: The Force Awakens».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere