Gå til sidens hovedinnhold

Celebration of Life i Abildsø-kirken søndag

Da pastor Gjermund Igland overlevde en motorsagulykke, bestemte han seg for å feire livet. Det skjer søndag kveld.

ABILDSØ: Og det blir en ikke hvilken som helst konsert. Celebration of Life har den som tittel, og de som skal få en stappfull kirke til å feire livet, er ingen ringere enn Oslo Gospel Choir.

Dette er eneste konserten gospel-koret har i Oslo denne våren, forteller Igland, så jeg skulle tro det blir fullt hus. Over 400 billetter var solgt allerede før påske, men vi har plass til drøyt 200 til.

Bakgrunnen

Å få Oslo Gospel Choir på besøk er vanligvis ikke noen enkel oppgave. Men da Gjermund Igland fortalte dirigent Tore Aas om bakgruunnen for sitt store ønske, ble det et klart JA - vi kommer.

Og bakgrunnen var altså et uhell med motorsag. Pastoren innrømmer at han var noe uforsiktig, og uhellet kunne blitt katastrofalt. Motorsagen delte nemlig magen hans.

Operasjonen gikk etter forholdene bra, men livet hang i en tråd en stund. På sykesengen fikk han en CD med Oslo Gospel Choir.

Dette ble en medisin sterkere enn alle sykehusets leger kunne skrive ut på respet, sier Igland. Og da bestemte jeg meg for å feire livet nettopp med en kjempekonsert med dette koret.

I ny kirke

Pastoren så nok for seg at han ikke ville få oppleve å se kirken på Abildsø ferdig. Men når han nå både har ledet innvielsen og får «Celebration of Life» med selveste Oslo Gospel Choir, blir det en feiring av livet.

Og denne feiringen kan altså drøyt 600 få være med på søndag kveld.

Konserten begynner kl. 20.00 og er i Oslo Misjonskirke Betlehem på Abildsø - kirken som ble innviet 19. og 20. januar i år og som da overbeviste om at den i tillegg til mye annet, er godt velegnet som konsertlokale.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs