RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dag Solstad har kreft

FORFATTER: Dag Solstad har kreft.
FORFATTER: Dag Solstad har kreft. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fikk påvist kreften i fjor høst.

Forfatter Dag Solstad (73), som blant annet har skrevet Genanse og verdighet og 17. roman, har prostatakreft. Det forteller han i et intervju på bokpodcasten BokPod, skriver dagbladet.no.

- Rett før juli fikk man så sterk mistanke at det var vanskelig å avkrefte det. Den endelige bekreftelsen fikk jeg i høst en gang, forteller Solstad i podcasten. 

Han går nå regelmessig til behandling, og har gjennomført 20 av 35 behandlinger. Prognosene skal være gode, og han sier selv at han tar sykdommen med fatning og påpeker at det er forskjell på krefttyper.

- Veldig mange har jo kreft nå, og det er ikke noen stemning av dødsdømte folk oppe på sykehuset. Jeg husker noen damer som ble veldig rasende da en eller annen nordmann gjorde det så jævlig dårlig i Falun og jeg tenkte «neimen herregud, du må ikke glemme at du har kreft da».

Solstad debuterte med novellesamlingen Spiraler i 1965, og har siden markert seg som en av Norges toneangivende forfattere. Han har fått kritikerprisen tre ganger, og i 1989 mottok han Nordisk Råds litteraturpris for Roman 1987.

Han utelukker ikke at det snart kommer en ny roman, selv om kreftbehandlingen nå tar mye tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere