Gå til sidens hovedinnhold

Damen, hvor er snøen?

De skiglade barna i Tommleplassen barnepark smurte med klister da de skulle hente distansemerker hos Skiforeningen sist uke.

HOLMENKOLLEN: Jeg synes det er rart med ski når det er gress her, sier Birk (5) og titter bort på kameraten Herman (4).

Han nikker samtykkende og plukker opp en bit med bark som på et øyeblikk har satt en raskt stopper for bevegelsene.

Meningen var jo at vi skulle gå på ski hit ned, eller i hvert fall så langt vi kom, men med det været som har vært i noen dager nå var det ikke lange biten vi fikk gått, smiler styrer i barneparken Merete Stenberg.

Imponerende innsats

Siden januar har barna samlet antall tilbakelagte skiturer og turens distanse i et skjema. Og alder har ikke vært noen hindring for å nå helt til topps.

Fabian er så vidt fylt to år men har faktisk klart å tilbakelegge 63 kilometer på ski siden januar. Og det må jo sies å være litt av en bragd, sier Stenberg og titter bort på den stolte skiløperen.

Gull i sikte

Carmen (3) og Mille (5) er også tydelig svært stolte av årets distanser på ski. Og begge mener de er på god vei til å ta gull.

Det er morsomt å få et sånt merke etter at man har gått langt. Men jeg synes egentlig det er gøy å stå på ski uansett, jeg, sier Mille.

Langt og lengre enn langt

Distansemerkene er lagt opp slik at for å få jern må man ha gått minst 5 kilometer, for bronsje minst 15, for sølv 25 og for gull 50 kilometer.

Jeg vet i hvert fall at jeg har nok til å få gull, smiler Herman stolt og titter bort på kameratene.

Jeg også, og jeg gleder meg veldig, sier Birk og tar noen siste stavtak bortover det grønne gresset.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka