Gå til sidens hovedinnhold

Danset skoleåret inn

Fagerborg skole er en av få skolene som har denne tradisjonen at førsteklassingene blir godt kjent med de andre elevene på skolen ved å danse, sier Elbjørg J. Dieserud.

FAGERBORG: Skolegården ble i en drøy halvtime forrige fredag omgjort til en eneste stor danseskole, da rundt fem hundre elever og noen lærere inntok skolegården. Det gikk i både russiske folketoner, gresk zorba og israelsk dans.

Kom igjen, alle sammen lager flere små ringer, skriker en stemme over skolens høyttaleranlegg. Elevene vet hva de skal gjøre, og mange ler og koser seg under dansene.

Vi har begynt på danselinjen, sier Silje og Christine i førsteklasse på Fagerborg skolen. Det er derfor ikke så veldig uvant for dem å være med på dansing, noe de begge synes er en kjempefin idé.


Tradisjon

I mer enn tretti år har Fagerborg skole hatt dans for førsteklassingene, sier lærer og undervisningsinspektør Elbjørg J. Dieserud. Dette arrangeres både om høsten og våren, for at elevene på skolen skal bli bedre kjent med hverandre. Tradisjonen ble startet av en tidligere musikklærer ved skolen, og holdes nå intakt av Elbjørg J. Dieserud.

Elevene har bare hatt tre timers undervisning for å lære disse fire dansene, sier en stolt lærer.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere