Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut 400.000 til kultur på Stovner

Bydel Stovner har aldri gitt så mye penger til frivillighet og kultur som nå. Det er bare å søke om midler.

STOVNER: Totalt 400.000 kroner skal fordeles til kulturlivet og frivillige krefter på Stovner. Det er 150.000 kroner mer enn året før. Kultursjef Bjørn Holm forteller at det bare er å søke om midler. Fristen går ut neste fredag, den 18. januar.

Satser på kultur

Bydel Stovner er kjent for å satse mye på kultur. Det gjenspeiler seg også i pengesummen som i år fordeles. Kultursjef Bjørn Holm er glad for at politikerne har vært i det rause hjørnet.

Det er hyggelig å kunne dele ut så mye penger. Dette skal komme befolkningen til gode på ulike måter. Enten du er 5 eller 85 år. Bidragene gjør at organisasjoner kan jobbe noe lettere med sine økonomiske rammer. Pengene går til lag og organsasjoner som driver frivilig arbeid innen kultur og idrett, forteller Holm.

Praksis med å dele ut slike midler varierer fra bydel til bydel. På Stovner lyses dette ut på nyåret. Pengene deles ut på vårparten etter at politikerne har fått behandlet sakene.

I fjor fikk vi inn usedvanlig mange søknader. Det pleier ligge et sted mellom 40 og 80 stykker, sier han om interessen for slike midler.

Holm legger til at søkerne må forholde seg til fristen. Penger deles ikke ut til prosjekter som kommer slengende inn etter den 18. januar.

Vi har kriterier å gå etter for å gi ut midler. Vi gir ikke penger til generell drift. Tradisjonelt pleier folk å vente helt til siste liten, og fristen er altså neste fredag, minner han om.

Også utradisjonelt

Mottakerne av penger må også levere rapport på at pengene er brukt på riktig måte.

Jeg kjenner ikke til noen tilfeller hvor midlene er misligholdt. Men hvis så skjer, vil man ikke få støtte året etter igjen, legger han til.

Av tiltak som tidligere har fått penger, er skolerevyen på Stovner, idrettslag, eldresentra og opptreder under bydelsdagene på Stovner senter.

Vi kan også gi penger til utradisjonelle ting, men kravet vårt er at det gir noe tilbake til innbyggerne, sier Holm.

Egen pott til groruddalssatsningen

I årets sum på 400.000 inngår også en liten pott som dedikeres spesifikt til groruddalssatsningen.

Holm opplyser forøvrig at det ifølge kriteriene ikke skal gis penger til borettslag.
Da må det være helt spesielle tiltak, sier han.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter