Gå til sidens hovedinnhold

Den store barnefestivalen

Fredag til søndag arrangeres tidenes største barnefestival på Akershus festning. Her blir det lek og moro, samt et kjempeshow, lover festivalgeneralen.

AKERSHUS FESTNING: Blant annet for du se Asgeir, sjefen over alle sjefer, og H.K. Kongens garde med en stor parade. Trenger du for eksempel et kokkekurs? Da er dette tingen for deg! Her blir det skattejakt, fekting, sirkus med sirkusskole og mye mer.

Største barnefestival

Dette året har Geir Holmenes, kommandant på Akershus Festning, gitt barnefestivalen den ære å få lov til å arrangere tidenes største barnefestival.

Da vi fikk vite om den store nyheten, ble vi så sjokkert at vi måtte klype hverandre i armen får å skjønne at dette ikke var en drøm! Det var en stor begivenhet for oss og for barnefestivalen, sier barnegeneralen Tage Krogsrud.

De startet planleggingen med én gang, og etter ni måneder er de klare for tidenes største barnefestival.

I 2002 satte vi rekorden med 45.000 besøkende på en helg, det var på Kalvøya. I år satser vi på at det kommer minst like mange og kanskje flere, siden festivalen ligger så sentralt, forteller Tage.

Barnegeneralen Tage har holdt på med barnefestivaler siden 1989, så dette blir hans 18. festival.

Går denne festivalen bra, satser vi på fire store festivaler til neste år, rundt omkring i Norge. Vi har også en drøm om å få åpne en Kong Leon park! sier Tage.


Sprudlende aktiviteter

En av de største tingene som kommer til å være med på festivalen, er Sirkus Agora. Hele sirkuset kommer til festivalen og kommer til å bli gjennom hele helgen og arrangere store forestillinger. Sirkuset har med seg masse dyr som elefanter, hester og mye mer. Barna kan også bli med på sirkusskole og besøke sirkusstallen med alle dyrene.

Sirkuset kommer til å bli et av mange høydepunkter, mener Tage.

Noe annet som også blir stort, er bondegården. Her kan du kose og klappe mange forskjellige dyr fra Olimb gård. Det kommer høner, griser, kaniner, esel, hest, hunder, katter, kuer og sauer.

På det store showet kommer blant andre Idol-Jonas med bandet JT Scam, selveste Asgeir sjefen over alle sjefer, og Maj Britt Andersen sammen med Norges største blåseorkester. Scenen finner du på festningsplassen, og under showet blir det blant annet danseshow, Jungelboken-musikal og gjøglere.

På festivalen finner du flere vanvittige konkurranser som Buzz-konkurranse og dansekonkurranse. Den sistvevnte går ut på at du selv skal lage en helt egen dans, der du samtidig, mens du danser, rister deg en milkshake. Konkurransen holdes kl. 12 og 16 på lørdag. Hver gang plukker juryen ut to finalister som går videre til finalen på søndag. Vinneren av denne konkuransen vinner en tur til London for 10.000 kroner.


Høydepunktet

Høydepunktet i en slik festival er at barn og ungdom skal få prøve seg på noe nytt som en ny aktivitet. Vi vil også gi barn masse inspirasjon av nye ting, forteller Tage.

Tage forteller om SirkusSmulene som består av barn og unge som vil prøve noe nytt, nå har de blitt små sirkusstjerner. Har du noen gang tenkt på å bli sirkusstjerne? Vi anbefaler virkelig barn og unge mellom 3 og 15 år til å ta seg en tur innom festivalen og prøve noe nytt, det er ennå ikke for sent!

Mer informasjon? Gå inn på www.kongleon.no og forhåndsbestill billetter, eller vent til helgen. Men husk, skal du på festivalen, må du kunne Kong Leons løvelover. (Se faktaboksen!)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka