Gå til sidens hovedinnhold

Der kjærleik ventar

I morgen kveld står Dilek Carelius fra Holmlia på scenen på Det Norske Teatret. Da forteller hun om hvordan det var å flytte til Norge.

SENTRUM/HOLMLIA: Mannen min sier ja til alt. Han sier han ikke vil ha en ulykkelig kvinne ved sin side. Egentlig har han det. Når livet er delt i to kan man aldri bli totalt lykkelig, sier hun i forestillingen.

Sin egen historie

Teaterformen kalles Community Theatre og er et samarbeid mellom Det Norske Teatret, Noregs Ungdomslag, Nordic Black Theatre og Mother Theatre.

Seks kvinner forteller sin egen historie om det å komme til Norge. Alle har valgt å flytte hit på grunn av kjærligheten.

Det er vanskelig å spille stykket, for noen av historiene vi forteller er ganske rørende. Det er sanne historier vi forteller, derfor må det være ekte, men vi kan ikke slippe til alt for mange følelser, røper hun.

Skapte et fellesskap

46-åringen dro fra Istanbul i Tyrkia for å studere i Norge i 1986 og møtte kjærligheten. Ekteparet har vekslet mellom å bo i Norge og Tyrkia, men er nå bosatt på Holmlia.

Jeg kom i med i dette etter å ha lest en lapp på butikken på Holmlia, forteller hun.

Forestillingen har nypremiere tirsdag og har fått tittelen Til Noreg der kjærleik ventar.

Vi kvinnene brukte seks måneder på å bli ordentlig kjent. Vi kommer alle fra ulike kulturer, men når fem slike kvinner kan klare å kommunisere og skape et fellesskap, må det være håp for at mangfold kan fungere i resten av verden også.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien