RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor må operasjefen gå mot sin vilje

SJEFENE: Operasjef Per Boye Hansen og ballettsjef Ingrid Lorentzen leder det kreative arbeidet ved Den norske opera. Han byttes ut når åermålet hans går ut i 2017.
SJEFENE: Operasjef Per Boye Hansen og ballettsjef Ingrid Lorentzen leder det kreative arbeidet ved Den norske opera. Han byttes ut når åermålet hans går ut i 2017. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Skal være misnøye blant deler av Operaens ansatte.

(Kultur): Per Boye Hansen gikk fra Festspillene i Bergen til Den norske opera og ble omtalt som en visjonær ny leder.

Denne uken søkte Operaen etter ny leder etter at det ble klart at Boye Hansen ikke fortsetter etter at åremålet går ut i 2017.

Det var ingen frivillig avgang, det gikk frem av pressemeldingen som gikk ut fra Operaen.

Lederstil

Aftenposten skriver onsdag kveld at årsaken er at deler av staben har reagert på Boye Hansens lederstil. Avisen har snakket med flere kilder både ved Operaen, og som har sluttet, som bekrefter at sjefens autoritære lederstil og dårlig arbeidsklima er en stor del av årsaken til at åremålet ikke forlenges.

Samtidig trekkes det også frem at Hansen har vært en dyktig og synlig leder for operaen, og klart å skaffe institusjonen oppmerksomhet, ikke minst internasjonalt.

Dette har imidlertid ikke vært billig, og økonomi har også vært en faktor som er trukket frem. Dagens Næringslivs kommentator Eva Grinde mener både økonomi, pensjonsmell og ikke minst ledelsesmodellen med en administrativ leder, pluss to kreative ledere for opera og ballett har vist seg krevende.

Nils Are Karstad Lysø, administrerende direktør,  sier det er en "helthetsvurdering" som ligger bak.

- Tungt hjerte

Per Boye Hansen er i Wien og kan ikke kommentere opplysningene. Han sa imidlertid i pressemeldingen som ble sendt tidligere i uken.

- Det er med tungt hjerte jeg må meddele at mitt åremål ved Den Norske Opera & Ballett ikke vil bli forlenget. Etter samtaler og forhandlinger med administrerende direktør og vårt styre, har det ikke lykkes oss i å komme frem til den felles forståelse som er nødvendig for et fornyet langsiktig samarbeid. Jeg vil stå i stillingen ut mitt nåværende åremål som utløper 1. august 2017, og ser frem til å realisere de planene som er lagt. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at Nasjonaloperaen skal fortsette den kunstneriske veksten vi har opplevd de siste årene, og gleder meg til å dele tiden fremover med så mange fantastiske medarbeidere, i dialog med et voksende, engasjert og interessert publikum, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere