Gå til sidens hovedinnhold

Designere droppa moteuka

Flere av norges mest anerkjente designere hadde valgt å stå over da et Oslo Fashion Week i mindre format enn tidligere ble arrangert forrige uke.

SENTRUM: Det har gått seks år siden Oslo for første gang fikk sin egen moteuke. Siden da har det semiårlige arrangementet etablert seg som en viktig plattform for nye norske designere, men også møtt kritikk for amatørmessige forhold og dårlig behandling av publikum.

Mindre enn før

Høstens uke var da også i mindre skala enn tidligere, og antall visninger var nesten halvert fra forrige gang.

Blant de mer profilerte designerne under uken var Maria Skappel, Batlak og Selvig og Moods of Norway. De to sistnevnte holdt visninger bak lukkede dører, mens de fleste showene var åpne også for nysgjerrige moteinteresserte utenfor bransjen.

Blant dem som tok turen til Oslo kongressenter var Johan Alstad Øhren som var på visning med vennene Andreas Skatvedt og Karoline Koritzinsky.

Gratis vin

Jeg er her på grunn av gratis vin. Neida, det er gøy å følge med, sier Øhren, som er på vei ut fra visning med designerduoen Pikene. Den norstalgiske kolleksjonen var insiprert av lysforholdene mellom Skagerrak og Kattegat og høstet stående applaus fra publikum.

Jeg likte veldig godt visningen fra Pikene, og er generelt veldig glad i 30-tallet, som den virket inspirert av. Man merker kanskje at det ikke er noe eksepsjonelt trendmiljø i Oslo, men jeg syns det er bra her uansett, fortsetter Øhren og får medhold av vennene.

Neste punkt på programmet er visning med Moods of Norway, som har egen herrekolleksjon. Koritzinsky har på sin side funnet ut at det er nok av klær for jenter også, men lurer på om hun må vente med å kjøpe seg noen av godbitene.

Jeg må mest sannsynlig spare opp litt penger først, bemerker hun.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant