Gå til sidens hovedinnhold

– Det er ikke noe gæli med paljetter!

Gatas Parlament var aldri i tvil da MGP-general Per Sundnes ringte dem i sommer.

SENTRUM ØST: – Vi passer overhodet ikke inn! Det er jo nettopp derfor vi gjør det. Vi er ikke redde for å gi oss ut på ting som er rart eller annerledes. Vi gjør det vi har lyst til, det vi føler er gøyalt, morsomt og bra, forteller Aslak Borgersrud.

LES OGSÅ: QUIZ: HVA KAN GATAS PARLAMENT OM MELODI GRAND PRIX?


Hardbarka Gatas-fans satte kaffen i vrangstrupen da det ble offentliggjort at Gatas parlament skal delta i årets Melodi Grand Prix: Østkantrappere, revolusjon og... GLITTER OG PALJETTER?? Gutta var likevel aldri i tvil da Per Sundnes slo på tråden en gang i sommer.

LES OGSÅ: GATAS PARLAMENT KLARE FOR MELODI GRAND PRIX

Foretrekker glitter

– Nå er det ikke noe gæli med glitter og paljetter. Faktisk blir jeg litt glad av det: Glitter i trynet er mye bedre enn drøssevis med sminke, mener Elling Borgersrud.

Bror Aslak rister oppgitt på hodet.

– På samme måte som det ikke er noe galt med techno og wienervals, mener du? Men ærlig talt: Ifølge uskrevne regler om hva som gir kred, er det jo ikke lov til å delta i Grand Prix. Gatas har sterke meninger om alt vi gjør, men vi gidder ikke å følge et sånt regelverk, forklarer Aslak

Med låta «Jobbe litt mindre og tjene litt mer» står østkantrapperne på scenen fra Ørland under første delfinale lørdag førstkommende. Dagen før slipper de EPen med samme navn, der gutta har laget hver sin låt som en forsmak på deres nye triliogialbum (se fakta).

– Vi hadde skrevet mange nye låter, samtidig som det var lenge siden vi hadde gitt ut plate. Materialet var så bra at vi skjønte vi måtte smelle til alt remmer og tøy kunne holde, sier Aslak.

Digger Jahn Teigen

Smelle til er nettopp det de akter å gjøre på scenen om få dager. Både Elling og Aslak tror på en plass videre i den norske finalen.

– Vi har laget en type låt som jeg tror kan komme langt i denne settingen. Målet er å komme videre til Tyskland utkledd i Jahn Teigen-kostymer. Men klart; det er jo folket som avgjør, sier Elling en smule beskjedent.

– Vi håper i det minste at østkantfolka tar i et tak og stemmer på oss. Det er jo tross alt dem vi representerer denne kvelden, skyter Aslak inn, som selv bedyrer at han ikke har sett på Melodi Grand Prix på over 20 år.

– Men jeg husker godt «Sami Ædnan» som en GP-favoritt. Bortsett fra alle låtene til Jahn Teigen, selvfølgelig. «Nocturne» har dessuten blitt den kanskje vakreste Vålerenga-sangen vi har. Dén har jeg sunget mye på tribunen de siste 15 åra!

LES OM FLORØ-FINALIST NORA NOOR HER!

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer