Gå til sidens hovedinnhold

Det svinger videre på Vardeheim

Jazzklubben på Høybråten starter det nye året med en ny ledelse og ferske takter.

Høybråten: Venner av Groruddalens tradisjonsrike jazzklubb, Jazz på Vardeheim, har noe å glede seg til også i år. Klubben starter det nye året med besøket fra Staffan William Olssons Trio fredag 20. januar. Den nye klubbledelsen lover alle jazzelskere mange godbiter i året som er foran oss. Jan Haanæs er konstituert som klubbvert etter at mangeårige primusmotor, Eilif Holen trakk seg i sommer.
- Det kommer til å bli en vanskelig oppgave å erstatte Eilif. Derfor kommer styret til å vurdere mitt forslag om å engasjere tre personer i ulike oppgaver, sier Haanæs.

Noe gammelt, noe nytt

Jan Haanæs sier at en av målsettingene er å fortsette med videreføring av det arbeidet som ble gjort tidligere.
- Vi vil at Jazz på Vardeheim skal fortsette å være en god jazzklubb. Vi skal fortsette med "glad jazz" og "mainstream jazz", men har også som mål å utvide konseptet.
Som et ledd i utvidelsen av tilbudet har klubben inngått en avtale med Color Line om en "jazz- cruise" mellom Oslo og Frederikshavn. Om bord på Color Festival skal det være minst tre orkestre.
- Vi skal blant andre ha med oss Hot Club de Noruege, med Ola Kværnberg. De som kjenner jazz musikk vet at han er Norges fremste på jazz på fiolin, sier Haanæs.
Jazz- cruise skal være åpen for alle, men klubbens medlemmer får reise til svært gunstig pris. Dette samarbeidet er noe helt nytt men Haanæs håper at Jazz på Vardeheim kan få flere sponsorer.
- Jazz på Vardeheim er et kjent navn i jazzmiljøet og mange musikere ringer oss og sier seg villig til å stille opp på dugnad for at klubben skal leve videre. I tillegg til det er vi også avhengig av det at jazzentusiaster i nærområdet slutter seg om arrangementene.

Fagforenings mann

Den nye klubbverten jobber som administrativ leder i YS. Han har i flere år vært en aktiv medlem av klubben.
- Det begynte med at Eilif Holen ba meg om å hjelpe med rydding etter et av arrangementene. Jeg satt stor pris på den jobben Eilif gjorde og ble mer og mer en del av klubben. Til slutt ble jeg "fast inventar" ved arrangementer.
- Jeg ble bitt av basillen og fulgte med alle arrangementer på Vardeheim. De få gangene jeg ikke kunne være med følte jeg et stort savn.
Haanæs spiller ikke selv. Han har hørt på jazz stort sett hele livet og har mange flotte opplevelser gjennom denne musikken.
- Jeg husker fremdeles hvor stolt jeg var da jeg kjøpte min første jazzplate, 11 år gammel. Uansett hvor i verden jeg reiste hadde jeg mange spennende og fine opplevelser på grunn av jazz, sier Haanæs.
I tillegg til fredagens arrangement er det også planlagt jazzkvelder 3. og 31. mars.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene