Gå til sidens hovedinnhold

Det var en gang...

Inne i skogen Onsdag 23 mai, satt mange spente barn klare til å se stovnerbarnehagenes dramagruppe. Det var duket for en halvtime med spenning, drama og latter.

Liaskogen: Stovnerbarnehagenes dramagruppe har siden 1990 satt opp forestillinger for barn i barnehager og på SFO i bydel Stovner. Over 1000 barn var i år invitert til å se "Askeladden og hjelperne". Gro Nettum som spilte Espen Akeladden forteller at det var hun som startet opp det hele med forestillinger. Hun syntes det er gøy å se hvor engasjert barna blir, og i tillegg er morsomt å spille.

Kjente skikkelser

- Det hele startet med allsang og en liten velkomst tale. I teateroppsettningen møtte vi mange kjente skikkelser som brødrene Per, Pål, Espen Askeladden og kjærringa med staven i en ukjent skikkelse. Her er hun 200 år, slu og slem. Espen Akeladden blir på sin vei til å kapre prinsessen og halve kongeriket hjulpet av kjærringa og fire hjelpere, mens hans to brødre gir opp etter at kjærringa har lurt dem.
- Dette var ett fint stykke, mente Liv Klebo Øvergård (5) fra Blåbertua barnehage.

Kjempegøy

- Det er kjempe gøy å spille, det må være det morsomste som finnes, forteller en fornøyd Bente Ødegaard som spilte både kongen og Per.
- I år hadde vi været på vår side også, poengterte Irene Høgberg, som spilte både Pål og den tørstende hjelperen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis