Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Wildwaters verden

Wildwater er plateaktuelle, stolte og hardtarbeidende. Håpet er å vekke følelser.

TVEITA: De er stolte innbyggere av Oslos østkant, gutta i Wildwater. I sitt intime studio på Tveten gård har de jobbet hardt for å få ferdig debutalbumet The Great Wiew.

Nå er Wildwater klare for plateslipp 16. mars og slippkonsert på John DEE 21. mars. Neste steg er to nettdistribuerte låter og nok en plate.

Vi er stolte. Men nå som vi burde vært glade, tenker vi mer på at nå må vi gjøre neste plate enda bedre. Vi er perfeksjonister. Med denne plata vil vi vise verden fra våre øyne, sier vokalist Olav Verpe (21).

Forbilder for barn

Verpe spiller med gitarist Daniel Brinch (21), bassist Tinius Ivanov (21) og lillebror på trommer Harald Verpe (18). Det var i 2005 de fikk lokalene på Tveten gård.

Da Tveitagutta ble 18 år startet de å jobbe i musikkverkstedet på fritidsklubben. Rett og slett fordi de ville gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Det er en morsom utfordring å lære barn å spille. De er glade i å lære og har en lidenskap og sjel for musikken. Det er fint å kunne tilby ungdom noe annet enn bare sport, sier Brinch, som selv er musikklærer.

Ungdom på østkanten har et stort engasjement, sier Verpe, som også er musikklærer.

Musikalsk morsmelk

Verpe og Brinch forteller at de har jobbet hardt for å komme dit de er i dag.

Begge kommer fra musikalske familier, så det musikalske har vi fått inn med morsmelka, sier de.

Verpe minnes at han ble tvunget til å lære seg å spille piano som elleveåring.

Verden fra deres syn

Mamma sa alltid at jeg kom til å takke henne en dag. Det var jeg sikker på at jeg ikke kom til å gjøre. Nå må jeg bare svelge den kamelen og si takk til mamma, forteller Verpe.

Bandet startet egentlig opp for syv år siden. Da spilte Brinch og Verpe med noen andre enn de gjør nå og de spilte punk.

Vi hadde platekontrakt med Universal i Tyskland da vi var 16-år. Det var mye arbeid, sier Verpe. I 2005 fant de to guttene ut at de ville andre veier med musikken. Med lillebror Verpe og Ivanov på laget spiller de nå klassisk rock.

Ikke for penger

Det høres ut som en klisjé, men dette er ikke for penger. Vi har hatt mange år uten nåla i veggen og mens de andre var på ferie i Hellas om sommeren, jobbet vi konstant i studio. Vi vil formidle musikken, sier Verpe.

Nå som plata kommer håper guttene at lytterne hører budskapene og ser verden fra deres syn.

I låtene drøfter vi viktige temaer som kjærlighet og lidenskap. Musikken vår er ikke underholdning. Vi vil vekke følelser, sier Brinch.<

The Great View vil bli solgt på Platekompaniet. Billetter til festen kjøpes på rockefeller.no.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem